27 °C

Регата с лодки и каици по Марица готвят догодина

Екипът на проекта, който ще подготви иновативното културно събитие на Димитровград

Регата с лодки и каици ще бъде организирана по река Марица в Димитровград в началото на юни 2012 година. Атрактивното мероприятие под надслов "Формула марица Арт" се прави тук за пръв път и е част от дейностите по проект за иновативно културно събитие, който община Димитровград спечели през тази година. Днес екипът на проекта се срещна с журналисти, за да огласи подробностите около него.

Общата му стойност е 524 200 лв., като приноса на общината е в размер на 26 000 лв., останалата сума е безвъзмездно предоставена по Оперативна програма, каза ръководителят на проекта Елена Георгиева. Освен регата, за целта на различното културно забавление ще бъде монтирана специална сцена в парк Марица, подредени ще бъдат различни работилници, където всеки желаещ може да се вслючи в изработката на различни сувенири.

Подготовката на самото културно събитие през юни, започва още от февруари догодина, когато в творчески депа разположени в димитровградските квартали Черноконево, Мариино и Изток и селата Ябълково и Райново ще се събират материали, годни за рециклиране. Арт работилници ще заработят в началото на април идната година, за да бъдат измайсторени различни предмети от бита и областта на изкуството.

Фрегата с каици и лодки ще бъде организирана по река Марица в началото на юни

В иновативното културно събитие ще се вкючат и възпитаниците и доброволците на Детски и Младежки център, които ще подготвят творческа лаборатория, която се очаква да заработи през февруари догодина, разказа Георгиева. Направените произведения ще бъдат показани на специални стойки в деня на иновативното събитие в парк Марица, а на специалната сцена ще има дискотека и спектакъл озаглавен "Живот край реката".

В момента проектът е на етап утвърждаване на тръжната документация, договорът за реализирането му бе подписан през август 2011 година. Реално работата по разработката ще започне в началото на 2012 година.

Река Марица е обединяващото звено в разботката, каза организаторите

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Потопени в работа и неотложни задачи, ще забравите за личните си нужди. Честни в отношенията, ще намирате подходящият тон и ще се възползвате от възможностите, които ви се дадат. Дистанцирайте се от нечие недобро намерено поведение и покажете силата на характера си. Вечерта ви ще е спокойна, сред близки хора.
24 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Работите упорито и самоуверено, и това започва да дава резултати. Стремете се да следвате плановете си, за да останете доволни от себе си. Настроени сте приятелски към околните и можете да разчитате на тяхната взаимност. И така ще бъде всеки път, когато поддържате такава линия на поведение.
24 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден обещава да бъде приятен за повечето Близнаци. Ако отрано разпределите делата си, ще останете удовлетворени от свършеното. В добра форма сте и засега не чувствате нужда от почивка, но не се претоварвайте.
24 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Водени от прагматични мисли и действия ще намерите правилното решение на наболял проблем. Споделяте опита си с околните и това повишава авторитета ви. С привлекателна личност, която споделя вашите интереси ще задълбочите отношенията си. Не се колебайте да покажете чувствата си. Други ще се насочат към повишаване на квалификацията си.
24 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Денят ви ще мине в спокойна обстановка, заобиколени от любимите си хора. Имате възможност да свършите полезна работа по дома си, а също и изостанали професионални дела. Можете да градите планове и за предстоящите ви начинания. Денят е подходящ за това, както и за по-весели събития.
24 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоят ви срещи с хора от различни сфери на дейност. Това ще ви даде възможност да се запознаете с идеи, които бихте могли да използвате и в своята работа. Близък приятел ще има нужда от помощта ви за разрешаването на личен въпрос. Личният ви опит е нещо, на което винаги можете да се осланяте.
24 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Светски изяви за някои от вас. Хората на изкуството ще покажат част от работата си пред широката публика и ще се насладят на всеобщо одобрение. Ще изпитате желание за развлечения и удоволствия. Това е чудесно, стига да не наранявате някого с поведението си.
24 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ако за други денят е за почивка, за вас той е работен. Къде с желание, къде по-малко, но ще си наложите воля, за да приключите започнатото през седмицата. Бъдещите ви планове ще се толерират от човека, който ви интересува и поне този въпрос ще отпадне като проблем. Предприемчивостта ви е впечатляваща.
24 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Работни проекти и други бизнес-обвързаности ще ангажират повече от времето ви днес. Сроковете и договореностите ви задължават да не отстъпвате от думата си, но възнагражденията - морални и финансови няма да се забавят. Не допускайте умората да потисне радостта ви от тях, намерете време и за себе си.
24 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете внимателни с емоциите днес. Това може да попречи в осъществяването на плановете, които имате. Срещате се с различни хора и от разговорите с тях ще станете по-уверени относно настоящата си заетост. Обърнете по-голямо внимание на интимния си партньор, особено, ако сте правили грешки напоследък.
24 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Стараете се да помогнете на ваш близък и правите всичко, което е по силите ви. Остава и той да прояви същата инициативност. Близостта на привлекателна за вас личност ви прави разсеяни. Открива ви се много добра възможност да скъсите дистанцията и да постигнете желаната близост. Просто не се колебайте и действайте.
24 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Силното ви присъствие в живота на много хора ви превръща в лидери, съзнавате или не това. Напрежението е неделима част от ежедневието ви, но вие сте силни и ще се справите. Избягвайте спорове и конфликти, не разваляйте деня си с излишни главоболия. Позволете на любовта да се погрижи за вас, в лицето на специален човек.
24 юни 2021
Последни новини