Регата с лодки и каици по Марица готвят догодина

Екипът на проекта, който ще подготви иновативното културно събитие на Димитровград

Регата с лодки и каици ще бъде организирана по река Марица в Димитровград в началото на юни 2012 година. Атрактивното мероприятие под надслов "Формула марица Арт" се прави тук за пръв път и е част от дейностите по проект за иновативно културно събитие, който община Димитровград спечели през тази година. Днес екипът на проекта се срещна с журналисти, за да огласи подробностите около него.

Общата му стойност е 524 200 лв., като приноса на общината е в размер на 26 000 лв., останалата сума е безвъзмездно предоставена по Оперативна програма, каза ръководителят на проекта Елена Георгиева. Освен регата, за целта на различното културно забавление ще бъде монтирана специална сцена в парк Марица, подредени ще бъдат различни работилници, където всеки желаещ може да се вслючи в изработката на различни сувенири.

Подготовката на самото културно събитие през юни, започва още от февруари догодина, когато в творчески депа разположени в димитровградските квартали Черноконево, Мариино и Изток и селата Ябълково и Райново ще се събират материали, годни за рециклиране. Арт работилници ще заработят в началото на април идната година, за да бъдат измайсторени различни предмети от бита и областта на изкуството.

Фрегата с каици и лодки ще бъде организирана по река Марица в началото на юни

В иновативното културно събитие ще се вкючат и възпитаниците и доброволците на Детски и Младежки център, които ще подготвят творческа лаборатория, която се очаква да заработи през февруари догодина, разказа Георгиева. Направените произведения ще бъдат показани на специални стойки в деня на иновативното събитие в парк Марица, а на специалната сцена ще има дискотека и спектакъл озаглавен "Живот край реката".

В момента проектът е на етап утвърждаване на тръжната документация, договорът за реализирането му бе подписан през август 2011 година. Реално работата по разработката ще започне в началото на 2012 година.

Река Марица е обединяващото звено в разботката, каза организаторите

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини