Каравеловци размишляват върху Вазов в открит урок

Главният учител в СОУ "Л. Каравелов" Живко Русев /в ляво/ по време на урока

Вазовата морална санкция над следосвобожденската действителност” беше темата на открития урок на  учениците от 11 „Б” от СОУ "Л.Каравелов", изнесен в Градска библиотека по инициатива на главният учител Живко Русев.

Възпитаниците на димитровградското школо вмъкнаха успешно и мултимедия, за да представят иновативни методи в преподаването по бълг.език и литература.

"Провокирани сме от заповед на Министерството на образованието за проверка на равнището на стимулиране, обмен на информация, добри практики  в преподаването по български език и литература, затова и подготвихме този урок", коментира Живко Русев. По думите му, три училища от Хасковска област са обект на проверка по тази учебна дисциплина, освен СОУ „Любен Каравелов”, това са Езиковата гимназия в Хасково и ПМГ „Иван Вазов” в Димитровград.

Пет екипа от класа на Русев представиха мултимедийно пред съучениците си своите опити за интерпретация на Вазовите стихотворения „Българският език”, „Елате ни вижте!”, „Практическият человек”, „Двайсетий век” и „Средство да нямаш врагове”. Шестият екип направи представяне на гражданската елегия „Линее нашто поколенье”.

 

Каравеловци показваха уменията си да съчетават литературните си познания с подготовката по информационни технологии пред четиричленно жури, председателствано от Нели Дялкова, старши експерт по български език и литература в РИО-Хасково.

Дима Пенева, преподавател по информационни технологии и информатика, Валя Терзиева – представител на домакините от ГБ „Пеньо Пенев” и поетът Кръстьо Кръстев бяха останалите, оценяващи единайсетокласниците.

 

 

В хода на урока беше включено и практическо занимание – онлайн тест под надслов „Какво научихме в час?”, с въпроси от изложението на учителя и презентациите на учениците, разказаха инициаторите, които предоставиха и снимките.

Гости на мероприятието бяха преподаватели по литература от "Каравелов" и други училища, помощник-директори и ръководството на СОУ „Любен Каравелов”. На финала на урока поетът Кръстьо Кръстев поздрави каравеловци със стихотворението си „Земята българска не се продава!”.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини