Димитровградски поет издаде книга с фейлетони

Петко Каневски издаде първата си книга с фейлетони

Епистоларна хроника – така определя най-новата си книга поетът от Димитровград Петко Каневски. Произведението със заглавие ”Писма до дядо ми” съдържа 22 фейлетона, писани през последните 22 години на т.нар. демокрация. Книгата бе представена снощи в дом-музей “Пеньо Пенев” пред близо 100 души публика от приятели и почитатели на перото на димитровградчанина.

Поводът е 60-годишния юбилей на езотерика, историк и прогностик Каневски, както той сам определя себе си. Това е първата книга с проза на популярният творец от града на младостта, след четири издадени стихосбирки през годините.

Пред Dimitrovgrad.bgvesti.net той сподели, че неговата идея е била да опише метаморфозите, които преживява обществото ни във всички сфери през последните години, както и умишления недоимък, в който е въведен българския народ. Авторът е дал воля на своето безпокойство и тревога от духовната криза, която се е оформила и която пречи на хората да си отговорят на различни въпроси за своето съществуване.

Изповед нарича Каневски своите 22 фейлетона, затова те са “адресирани” до дядо му, преселил се отдавна в отвъдното, но духом винаги с поета.

Много приятели уважиха поета на представянето на книгата му

Да уважат Каневски в дом-музея дойдоха общинските съветници д-р Вълчо Митрушев и Веселин Милев. Част от фейлетоните прочете поетът Кръстю Кръстев, а за дар словото на юбиляря говори доц.Петър Хаджинаков. От него публиката научи, че при последното си гостуване преди дни в Кърджали поетът Каневски е просълзил местната публика с произведенията си.

Поетът Кръстю Кръстев представи на публиката Каневски
Доц. Петър Хаджинаков се съсредочи върху творчеството на димитровградчанина снощи

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини