Студът изгони плодовете от пазара, остана вино и сланина

Студеното време прогони търговците на плодове от зеленчуково тържище

Почти празен откъм търговци се оказа днес димитровградският Зеленчуков пазар. Заради минусовите температури търговията с плодове и зеленчуци не върви, оплакаха се продавачите пред репортер на Dimitrovgrad.bgvesti.net.

Качеството на предлагана стока също не е добро, студеното време поврежда домати, краставици, портокали. Най-големи са щетите за бананите, чийто външен вид е направо кафяв.

"Никой не иска да ги купува, а бананите са си добре отвътре", разказа Димитринка, която от години продава плодове на пазара. Тя умуваше днес дали да вади стока на масата утре и вдругиден или да почива.

Студеното време не успя да прогони, обаче продавачите на домашно вино и сланина. Въпреки, че преди Нова година от Агенцията по безопасност на храните подгониха търговците на сланина, днес тя пак бе изложена по масите. Както писахме на 29 декември, инспекторите от БАБХ обиколиха пазара ипредупредиха продавачите на сланина и свински продукти от близките села да приберат храната, защото Закона не позволява продажба на открито или без хладилник. След празниците стоката отново бе на показ.

Сланината се оказа най-упоритата стока в студа на зеленчуковия пазар, заедно с домашно приготвеното вино
Студът разваля търговския вид на бананите, смятат търговците

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини