Обраха българите на Рали Дакар

Българският екип на „Дакар" „Рали Рейд.БГ" беше окраден след 3-ия етап на прочутото пустинно състезание.

Това съобщи шофьорът на журналистическата кола Руси Русев. От пресавтомобила на сънародниците ни бяха задигнати дрехи, инструменти и други пособия от първа необходимост.

Това беше връхната точка на изпълнения с проблеми 3-ти ден за нашия екип в състезанието. Нашите пилоти Петър Ценков и Младен Вачков имаха проблеми при подхода към Андите с електрониката и инжекциона, който не впръскваше повече гориво при разредения въздух на голямата надморска височина и това правеше горивната смес по-бедна.

Затова те трябваше сериозно да намалят темпото, движейки се с 80-90 км/ч на правите участъци срещу 110-120 за съперниците им.

Механикът на тима Димитър Ортаков заяви, че ще се опита да намали този ефект с различни настройки на електрониката и почистване на горивната помпа.

Логично нашите завършиха едва 18-и и 19-и, като този път Ценков беше по-напред. Той преодоля дистанцията от 270 км от Сан Рафаел до Сан Хуан за 6:24,04 часа, като изостана с 1 час и 36 минути от победителя в етапа Пабло Копети от Аржентина с „Ямаха", пише в. "Монитор".

Вачков финишира на 1:09 мин след Ценков. Втори в етапа остана Маркос Патронели (Арж) с „Ямаха" (+5:36 мин.), следван от сънародника си Томас Мафей със същата машина. В генералното подреждане начело с време от 9.32:31 часа води Алехандро Петронели, който завърши 4-ти в пробега, следван на 55 сек от брат си Маркос.

Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини