30-годишен фен на ГЕРБ извади кръста в Димитровград

Блакой Костадинов приема поздравления от кмета Иво Димов

З0-годишният Благой Костадинов улови Христовия кръст във водите на река Марица по време на традиционния ритуал за Богоявление в Димитровград. Общо 19 мераклии се включиха в надпреварата тази година, с двама повече от миналата. Най-малкият желаещ бе на 16 години- Андрей Петров, а най-възрастен бе 46-годишният Петър Сотиров. Сред кандидатите бе и доброволецът от Германия Янис Бурхарт, който е тук по проект на Детския и Младежки център.

Благой Костадинов се оказа с най-бързи рефлекси и секунди след като кандидатите за кръста навлязоха във водата, той успя да хване разпятието. Плакет и финансов стимул получи победителят от кмета Иво Димов, а също и обещаните от председателя на ОбС Стефан Димитров пари.

Благой си пожела здраве и заяви, че вярва, че Бог ще му помага. Категоричен бе, че посвещава наградата на себе си. В момент на емоционален изблик Благой извика "Само ГЕРБ и Бойко Борисов", с което предизвика бурни емоции сред присъстващите.

Секунди след като Благой улови кръста във водата, радостта му бурна
Здраве си пожела победителят от надпревара на Богоявление

И тази година Богоявление в Димитровград започна с шествие от църквата до реката и литургия край брега на Марица. Организаторите от общината и църковното настоятелство към храм "Св.димитър" бяха подсигурили червено вино и огън за да сгреят десетките желаещи да наблюдават хвърлянето на кръста. Поздрави към множеството отправиха депутатът Катя Чалъкова, кметът Иво Димов, председателят на ОбС Стефан Димитров. Гост на празника в Димитровград бе и зам.областния управител Николай Нанев, а сред присъстващите бяха тримата зам.кметове и общински съветници.

Общо 19 бяха желаещите да скочат във ледените води на Марица тази година
Победителят с кръста
Кандидатите във водата ....
Кметът Иво Димов пожела здраве и благоденствие на Йордановден и през годината
Един от кандидатите на Христовото разпятие- Митко Николов участва в надпреварата за 5-ти път

Огън сгряваше множеството край брега на Марица
....и червено вино
Много хора дойдоха да наблюдават ритуала край реката в Димитровград
Шествие начело с Духовия оркестър бяляза началото на празника

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини