Димитровград стиска палци на клуб"Тракия 1" по БНТ

Групата за народни хора „Тракия 1" с ръководител Ирина Костадинова ще представи Димитровград тази вечер във финалния кръг на предаването "Надиграй ме" по БНТ Свят. Началото е в 21:45 часа, нашият отбор ще танцува първи.

До финала димитровградчани стигнаха, след като надиграха през декември миналата година хасковската група „Любители на фолклора". Както Dimitrovgrad.bgvesti.net първи писа нашите танцьори се подготвяха упорито и в продължение на седмици за големия финал днес. В студиото нашите момичета и момчета ще подкрепи кметът Иво Димов, по-рано през деня успех ще им пожелае и председателят на ОбС Стефан Димитров.

За голямата награда във втория сезон на танцовото шоу по националната телевизия ще се състезават 7 танцови клуба, разказа Ирина Костадинова. Освен Димитровград, ще играят още състави от Дупница, Панагюрище, Плевен, Силистра, Смолян и Ямбол. "Тракия 1" ще бъде в състав от осем души и една резерва. В общо 4 кръга ще тече надпреварата между отборите. В първия ще бъде показан характерен танц от региона на групата, във втория ще се разучава нов танц. В третия кръг ще се играе ръченица, а в четвъртия - отборите ще танцуват под съпровод на оркестъра в студиото.

Победителите в "Надиграй ме" ще бъдат определени единствено чрез sms- гласуване и положителен вот, поясни още веднъж Ирина Костадинова. Журито в предаването довечера само ще коментира изпълненията на участниците, без да дава оценки.

"Надяваме се на подкрепата на димитровградчани, те могат да гласуват за нас с цифрата, определена за всеки отделен град", каза още Костадинова. Голямата награда в предаването е едноседмична почивка в спа хотел в град Мелник.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини