Кметът за бюджета: Няма да допусна дисбаланс и дефицит

Ще се наложи да затегнем коланите, каза кметът Иво Димов

 Да благодари на всички присъстващи в зала “Гросето”, че са дошли на общественото обсъждане на бюджета снощи пожела кметът Иво Димов. Че не е било лесно да се сглоби финансовата рамка за 2012-та година, призна той. И подчерта заслугите на главния финансист Татяна Ванчева и екипа й за труда, положен през последните два месеца. “Първият път, когато седнахме да правим бюджета дисбалансът между приходи и разходи бе 5 000 000 лв.”, каза градоначалникът.

“Искам да кажа на цялата общественост на Димитровград, че общината стои финансово здраво и няма притеснения относно плащанията”, допълни Димов. Той благодари на предшественика си Стефан Димитров за спечелените проекти и за това, че близо 7 -8 милиона ще влезнат в общината тази година. Заслуга за това има и администрацията, изготвила тези проекти, убеден е кметът.

Независимо от тези 14 кредита и близо 3 милиона лихви и главници, който ние дължим тази година, не можем да разполагаме с много средства и трябва да затегнем коланите и да ограничим разходите си”, смята още Димов.

Според него, в година на криза няма как да се планират точно приходите. За сметка на това разходите са една величина, която може да се променя. Кметът увери, че общината ще извършва разходи до размера на постъпилите приходи и няма да бъде допуснат дисбаланс и дефицит на края на годината. Запазват се приоритетите в бюджета и тази година, това са образование, благоустрояване и развитие на социалните дейности. Предстои трудна година, надявам се да се справим с общи усилия, каза в заключение градоначалникът.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини