Димитровград видя в снимки ужаса на Втората световна война

Димитровградчани видяха в лице трагедията на народите

Документална фотоизложба "Трагедията на народите" представи тази вечер в Димитровград Руският културно-информационен център в София. Снимките, портретите и документите показват ужаса на Втората световна война и Холокоста, съдбата на руските военнопленници, нацистките престъпления и геноцида.

Много ветерани от войната и представители на Българо-руското дружество дойдоха на откриването на появата този следобед. Сред гостите бе и участникът във Втората Световна война Фьодор Андреевич, който след дни ще навърши 90 години. Руснакът призова младите да четат и научат повече за ужаса на войната и тя никога да не се повтаря.

Фотографиите, изложени в зала "Асен Краешников" са посветени и на 70-ата годишнина от началото на Великата отечествена война и 70-та годишнина от началото на боевете за освобождението на Москва.

Материали и документи от фонда на Централния музей на Великата отечествена война в Москва, от Руския държавен архив за кино и фото документи видяха още димитровградчани. Изложбата откри зам.кметът Станислав Стойков, а председателят на Българо-руското дружество в Димитровград Олга Господинова припомни, че 40 държави са участвали във Втората световна война, а жертвите й надхвърлят 60 милиона души.


Изложбата откри зам.кметът Станислав Стойков 8 в средата/, заедно с Олга Господинова /в ляво/ и Анелия Радева

Ветеранът от Втората световна война Фьодор Андреевич

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини