Показаха Димитровград в бъдеще време

Тримата млади специалисти - Владимир, Лиия и Христина

Как ще изглежда Димитровград в близките няколко години през очите на трима млади архитекти и урбанисти видяха снощи димитровградчани при откриването на изложбата “Димитровград в бъдеще време” в галерия “Петко Чурчулиев”. Нетрадиционната проява всъщност представи дипломните работи на  Христина Шишкова, Лилия Лозева и Владимир Паланков, които миналата година са завършили  УАСГ-София. Младите хора не само показаха, че обичат своя град, но и дариха таблата и макетите на Община Димитровград.

Христина Шишкова показа задълбочено изследване “Урбанистична концепция за интеграция на периферните градски зони на Димитровград”. Пред… тя сподели, че като млад човек, свързан с Димитровград е длъжна да направи най-доброто за него, за да продължи той да се развива.

Проектът на Лилия Лозева дава визуална представа на един музей на социалистическото изкуство. Нейната дипломна работа е на тема “Музей “България 1944-1989″. Че младите хора трябва да подкрепят развитиено на димитровград е убедена младата архитектка. Тя настоя да се обърне повече внимание на сградите, станали паметници на архитектурата, които сега са в окаяно състояние.

На същото мнение е и Владимир Паланков, който в изложбата представи “Прекъснатите връзки в градската среда – Димитровград”. Току що декларираните паметници на архитектурата да бъдат съхранени със закон  и да се работи сериозно в тази насока бяха препоръките на Паланков.

 Кметът Иво Димов, който присъства на откриването на изложбата видя много точни и позитивни идеи в проектите и пожела голяма част от тях младите хора да успеят да реализират в родния Димитровград. Председателят на ОбС Стефан Димитров, пожела на младите хора да продължават да чертаят облика на Димитровград и за защитят архитектурните ценности на града.

С няколко думи бе представена дългосрочната стратегия на сдружението “Димитровград – най-живия паметник на архитектурата”, чиято главна задача е да превърне града в атрактивен туристически център.

Така би изглеждала гарата в Димитровград в близко бъдеще
Димпломните работи предизвикаха голям интерес у димитровградчани
Автогарата в близко бъдеще

Кметът Иво димов и председателят на ОбС Стефан Димитров пожелаха успех на младите хора

Dimitrovgrad.bgvesi.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини