Умуват над временен прелез, докато правят новия надлез на бул 3 март

Алтернативни начини за придвижване от другия край на линийте търсят от Общината все още

Върху вариант за изграждане на временен прелез над ЖП линиите умува Община Димитровград, след като бъде разрушен надлеза на бул."Трети март". Идеята е прелезът да поеме трафика на хора и коли в града, особенно в пазарни дни.

Както вече стана ясно, предстоящото изграждане на ЖП линия до Свиленград налага строеж на нов и модерeн надлез. В момента се изготвя идейния проект, каква да е конструкцията и височината на съоръжението.

"Очаквам проекта да е готов до две седмици", каза кметът Иво Димов. Как ще се пренасочи трафика в града заради ремонтите, от Общината ще решат на по-късен етап.

Строителните дейности да продължат най-много два месеца и половина, настоява Общината пред фирмата-изпълнител на проекта за ЖП линията- "Терна"

Стартираха и подготвителната работа по строежа на магистрала Марица близо до Димитровград. Кметът съобщи, че ще има изместване на пътя за село Добрич, това ще ограничи трафика в тази посока и ще създава проблеми.

Околовръстният път е известен с многобройните си дупки

Димов припомни, че се очаква ремонтните дейности по Околовръстния път да започнат в средата на месец април. Реконструкцията трябва да е приключила до края на ноември месец, а фирмата изпълнител е хасковската "АБ"-АД. По проект е предвидено и изграждане на кръгово кръстовище срещу входа на парк "П.Пенев", което да улесни трафика на автомобили. Ще бъде подменена настилката на близо 4 км. път, общата стойност на разкаботката бе 3 400 000 лв.

Че окаяното състояние на пътя предизвика и протести на общинари и граждани преди година и половина, си спомни димитровградският кмет. Градоначалникът благодари на предшественика си Стефан Димитров за това, че е целия проект за ремонта на отсечката е бил подготвен и финансиран от Общината, която има и дял във финансирането.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини