95 елитни кучета се събраха на международна изложба в Димитровград

Дефиле на участниците в Международната изложба

Рекордно международно участие в киноложка изложба бе регистрирано днес в Димитровград. Форумът за елитни породи кучета започна тази сутрин на стадион "Раковски" и се организира от Българската републиканска федерация по кинология и местното киноложко дружество "Тракия".

Представители от Франция, Турция, Сърбия, Македония, Украйна , Македония дойдоха на второто издание на проявата с ранг на C.A.C.I.B.

50 кучета от различни породи и 45 представители на немското овчарско куче участваха в изложбата. Съдийството също бе международно и с признати специалисти в този бранш.

Отделно от този форум, на един от двата ринга вървеше прегледът за немски овчарки, на който по традиция Димитровград е домакин за 15-та поредна година.

Че се обръща сериозно внимание на Димитровград, когато става дума за киноложки прояви от висок ранг, е убеден и Николай Апостолов от Киноложко дружество "Тракия".

За това говори не само големият брой участници днес, но и разнородните породи, които видяха зрителите. Сред тях австрийски келтдог, бретон шпаньол, бордън коли, померански шпиц и др. Имаше гости от село Опнова, където е единственият в българия развъдник на санбернари.

От Свиленград пък пристигна представител на рядката порода австралийски кетълдог, чийто цвят напомня сив мрамор.

От Украйна пристигнаха тези сладури, привлекли вниманието на публика и жури
Представители на развъдник за санбернари от село Опнова също бе сред участниците


Австралийски кетълдог дойде на изложбата от Свиленград

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини