Вазовци съхраняват с проект семейните традиции

Групата по социална психология към ПМГ проведе първото си обществено мероприятие

Групата по социална психология към ПМГ”Иван Вазов”, работеща по проект „УСПЕХ” подготви своята първа представителна изява. Събитието бе под наслов „Богатството на семейните културни традиции” и събра във фоайето на Исторически музей роднини, близки и приятели на участниците в групата.

Любов и уважение към предците и традициите в българските семейства, също и любопитство, и разбиране към културните различия показаха Вазовци. Те по забавен и трогателен начин разказаха любопитни истории и семейни случки.

Силвия от 9г, Алекс от 9а,  Мария-Йоанна от 9г, Ивайло от 10а клас бяха само част от участниците в проекта, които представиха своето виждане на традициите и семейните ценности.

За любовта към животните разказа Велислава от 9г клас, а Теодора от 9а и Симона от 9г клас говориха за близките отношения в своето семейство.

По-големите ученици Симеон от 11г клас и Бояна от 11в клас представиха задълбочен поглед към родовата история и отношенията родители-деца.

В паузите ръководителят на групата госпожа Румяна Лозева запозна участниците с данни от демографски и социални проучвания за състоянието на съвременното българско семейство.Тя подчерта, че тези преживени и разказани малки истории предат нишката на народната ни съдба. "Колкото и да са различни, семействата са тези, които формират системата от първични ценности, където се учим да обичаме и разбираме, където се създават и продължават духовните, морални ценности и традиции на народа", допълни още Лозева.

Ръководителят Румяна Лозева с групата по Социална психология

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини