Едва 30 димитровградски деца се възползваха от безплатно запечатване на зъбите

От началото на октомври в Димитровград могат да поставят силанти на детските зъби, при желание от страна на родителите

Националната кампанията по поставяне на безплатни силанти върху детски зъби продължава втори месец в Димитровград.

Целта на инициативата е да запази зъбите на малчуганите здрави чрез поставянето на тънък слой материал върху тях, поясни пред Dimitrovgrad.bgvesti.net д-р Татяна Ташева.

Както писахме в началото на октомври, тя е единственият стоматолог в Димитровград, който работи по тази програма на Здравното министерство.

Ако трябва да се плати, тази процедура струва между 30 и 60 лв. на зъб, взависимост от използвания материал.

В средата на кампанията настъпиха промени и вече няма ограничение в броя на зъбките на децата, които могат да бъдат обхванати, както и в броя на самите пациенти, каза д-р Ташева.

Тя припомни, че при старта на инициативата имаше ограничение от 112 броя зъби, върху които могат да се поставят силанти.

Променя се и възрастовата граница, в която може да бъде направена защита на зъбите. Вместо от 6 до 8 години, могат да бъдат обхванати деца от 6 до 9 години.

Поставянето на силанти върху детските зъби е безплатно в кампанията

Д-р Ташева коментира, че интересът на димитровградските родители към инициативата е слаб. От началото на октомври до момента силанти са поставени на не повече от 30 деца. Кампанията приключва в края на ноември, повече информация ще откриете на телефон 0888 96 61 81.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини