Гласуваха оставката на д-р Наков, остава на поста до избор на нов управител

Общинският съвет в Димитровград гласува оставката на шефа на МБАЛ д-р Здравко Наков, но той остава на поста до провеждането на конкурс и назначаване на спечелилия кандидат.

С 28 гласа "за", един -"против" и  двама - "въздържали се" се прие предложението на сесийната група на БСП.

В решението бе записано още, че нов управител трябва да бъде избран не по-късно от 31 март 2013 година.

Точката, с която се искаше оставката на д-р Наков мина без бурни дебати в залата.

Че не трябва управлението на Наков да бъде в единствено виновно за състоянието на болницата, се застъпи Данчо Данев от ЗНС.

Сашо Спасов от групата на БСП заяви, че никой не оспорва качествата на сегашния управител, но е видно, че в здравното заведение съществуват проблеми.

Тодор Ташев от "Да за Димитровград" заяви, че ще подкрепи предложението на Иво Димов и добави, че по отношение на предложената за заместник д-р Катя Христова съществува напрежение в МБАЛ.

Кметът от своя страна бе категоричен, че няма нищо политическо в исканата оставка.

"Уважавам ви д-р Наков като човек, но съм категоричен, че за болницата е нужна голяма промяна", заяви Иво Димов. Той огласи и един нов факт- консултантска компания ще изготви безвъзмездно анализ за състоянието на димитровградската болница и план за излизане от кризисната ситуация.

Същата компания е подготвяла одити за болница "Токуда", подчерта кметът, като посочи, че така с проблемите се е справило и здравното заведение в Гоце Делчев, което е имало дълг от над 600 000 лв.

Съветниците дадоха думата и на д-р Здравко Наков, който отново говори за обективните причини за състоянието на МБАЛ и добави, че не приема вината да е изцяло негова. 

"Не се срамувам да погледна в очите общинските съветници, които преди 4 години ми гласуваха доверие да управлявам болницата", каза Наков.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Д-р Здравко Наков
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини