До къде стигна ремонта на новото кръгово кръстовище и гарата?

Основите на кръговото от източния и западния край са готови, отчетоха от "Терна"

Мостовата конструкция на новото кръгово кръстовище около Водната кула вече е излята, направен е и пешеходния подлез под него, отчетоха днес пред министър Николина Ангелкова строителите от фирма "Терна". Стана ясно, че предстои премахването на скелето.

В момента се изпълняват подпорните стени за източните и западни подходи, а също и южния подход. Доста е сложно, защото тези подпорни стени са на 12 - метрови пилони, поясниха специалистите.

По основното съоръжение - фундаменти, стълбове и пилони вече са отляти, днес предстои да бъде отливан южния устои, подготвя се този от северния край. Част от строителните елементи - гредите са поръчани в Стара Загора и предстои да бъдат доставени в срок.

От "Терна" увериха, че дейностите вървят по график, единствената пречка са честите валежи, които пречат на работата.

28 дни е срокът, в който е готова всяка една отлята греда и докато и последната не бъде готова, няма как да продължим работата напред, казаха още от фирмата - изпълнител. Отчетено бе и забавянето с месец и половина заради готовността на двата пешеходни моста да бъдат използвани, както и факта, че сериозно е затруднено движение на автомобили между северния и южния край на града.

Почти завършват ремонтите в северната част на ЖП гарата в Димитровград, която се обновява в рамките на проекта за модернизация на ЖП отсечката между Първомай и Свиленград. Там дейностите са приключили на 70-80% - изкопни дейности, тръбо-канални мрежи, фундаменти, стълбове за контактна мрежа и полагане на железен път.

Стартира демонтажа на релсите в южния край на гарата, казаха от "Терна", започнаха изкопните и канални дейности, свързани с дренажните системи. Целта на фирмата изпълнител е до края на 2014 и началото на 2015 година ремонта на гарата да бъде почти изцяло завършен.

Ремонтът в трите стради на ЖП гарата също е приключил, там също дейностите вървят по график, заявиха изпълнителите.

Работата в южния край на надлеза

Честите валежи създават проблеми на строителите на надлеза

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини