Димитровград почете 106 години от Независимостта на България

Димитровград почете Независимостта и делото на Капитан Петко войвода

106 години от Независимостта на България почете димитровградската общественост днес. Цветя и венци бяха положени пред паметната плоча на Капитан Петко войвода в града от местната власт, поличитески партии, общественици и граждани.

Тържеството започна със стихотворението "Българийо, обичам те!", изпълнено от първокласника от ОУ "Алеко Константинов" Даниел Момчилов. Слово за празника произнесе зам.кметът на Общината Яшо Минков. Той припомни важни моменти от живота на Капитан Петко войвода и делото му.

Честит празник, да се радваме и отстояваме своята независимост, постигната след дълга битка и да се поклоним пред героите, отдали живота си за България", пожела на присъстващите Минков.

Емоционално слово бе подготвила и Пенка Генева, която е потомка на Капитан Петко войвода. "Присъстваме на един урок по родолюбие пред паметника на Капитан Петко войвода, защото неговия съзнателен творчески път до извежда до имената на Хр.Ботев и В.Левски", подчерта потомката на воеводата. Тя добави, че на 18 декември тази година и в Димитровград ще бъде отбелязана 170-тата годишнина от рождението на бележития борец за свобода.

В проявата участие взе и Калина Колева от ОУ "Алеко константинов", която изпълни песен, посветена на Петко войвода. С две песни в програмата участваха и жените от певческата група към Тракийско дружество "Капитан патко войвода".

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

106 години от Независимостта на България почете димитровградската общественост днес
Стихотворението "Българийо, обичам те!", изпълни първокласникът от ОУ "Алеко Константинов" Даниел Момчилов
Слово на зам.кметът Яшо Минков
Калина Колева от ОУ "Алеко константинов", която изпълни песен, посветена на Петко войвода
Емоционално слово бе подготвила и Пенка Генева, която е потомка на Капитан Петко войвода

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини