Иво Димов кани министър в Димитровград заради ЖП надлеза

Новият ЖП надлез се очаква да бъде завършен до края на годината

Министърът на транспорта Ивайло Московски е бил поканен от кмета Иво Димов да посети Димитровград и да провери как вървят ремонтните дейности на новия жп надлез на бул."Трети март".

През седмицата кметът е провел телефонен разговор с Московски, разказа той пред журналисти днес. Целта е да се види реалната ситуация със строителството и тогава да се поставят конкретни срокове. Точната дата на посещението все още не е ясна.

Димов коментира още, че засега остава вероятността новият надлез да бъде завършен до края на тази година. Вече информирахме, че е възможно да се асфалтира и отвори т.нар. западна тангента до Коледа.

"Не искам да се ангажирам с конкретни срокове, защото винаги възникват някакви необичайни обстоятелства", каза още димитровградският кмет.

Добави, че е хубаво, че се изгражда едно такова съоръжение като този надлез, който ще даде нов облик на града ни за следващите 50 години.

Кметът припомни, че за 2015 година се предвижда тегленето на кредит до 3 000 000 лв., с който ще бъде оформено пространството около надлеза. Наскоро обсъждането на заема се проведе в тукашната зала "Гросето". Предвижда се оформяне на две кръгови кръстовища, асфалтиране на бул."Благоев" и бул."Ст.Стамболов", подмяна на тротоарни пространства, благоустрояване, озеленяване.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Очаква се Ивайло Московски да провери до дни как върви изграждането на новия ЖП надлез
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

Последни новини