Горсов: Не съм взимал от парите на Мануела

Няма липси от дарителските сметки, открити за лечението на Мануела Горсова. Такова мнение изрази пред Дарик радио Красимир Горсов, баща на пострадалото момиче при катастрофата със световния шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки.
По думите на Горсов той не е подписвал обвинителния акт. „Не съм чел обвинителния акт, разписах някакви документи, бях с адвокат Христов, не знам - може и това да е обвинителният акт", посочи бащата на пострадалата при катастрофата Мануела Горсова.
Красимир Горсов обясни, че няма липси от сметките на дарителите, превели пари за лечението на момичето в израелска клиника.
Той направи този коментар във връзка с това, че бе хванат да играе в столично казино с парите от дарителските сметки и при проверка се оказа, че доста от парите ги няма.
„В момента всичко е в процес на уточняване, имам повдигнати обвинения, всяко едно от които трябва да се докаже. Аз имам само едни страхове, които са свързани с дъщеря ми, и нямам притеснение от нищо друго", отбеляза Горсов.
Според него има много хора, които му вярват, че не е взел тези пари, и такива, които не се интересуват дали ги е взел или не. Бащата на Мануела посочи, че може да не се наложи да се събират още пари за лечението на Мануела. Красимир Горсов изрази и мнението си за създадената през седмицата фондация „Ангели в беда".
По думите му той е решил спонтанно, без да се консултира с никого, че няма да участва в тази фондация. Той каза, че не иска хората да смятат, че тя е създадена за Мануела или за да си изчисти той името, но увери, че ще продължи да помага на фондацията.
Майката на Мануела Горсова заяви в телефонен разговор за Дарик от Израел, че дъщеря й се чувства по-добре, и изрази убедеността си, че Мануела ще оздравее.
Майката изрази и надеждата си, че кампанията по набирането на средства ще продължи, но заяви, че не знае колко са в момента парите по дарителските сметки, като подчерта, че на всеки три месеца би трябвало да се превеждат пари за лечението на Мануела в Израел.
Преди дни Софийската районна прокуратура повдигна обвинение за злоупотреба с доверие срещу Красимир Горсов.
Той е обвиняем за това, че не изразходвал по предназначение сумата от 130 770 лева.
Районният прокурор на София Александър Налбантов заяви, че ако не се съберат нови доказателства, прокуратурата ще внесе обвинителен акт в съда.
Преди дни стана ясно, че Върховният касационен съд ще вземе окончателно решение по делото срещу световния шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки до месец.
Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини