Балетни училища със заявки за участие във фестивала "България танцува"

    Станаха ясни датите, на които в Димитровград ще се проведе нционалния танцов конкурс "България танцува". Фестивалът ще бъде от 18 до 20 ноември в Спортна зала "Младост". 11-ото издание му издание тази година се организира отново от Община Димитровград, ОП Детски и младежки център, Министерство на културата и Регионален инспекторат по образованието - Хасково.

    "Интересът е огромен, тази година и от балетните училища в страната заявяват желание за участие, но към момента нямаме окончателни бройки участници и колективи", коментира директорът на ОП Детски и младежки център Радка Тодорова.

    И тази година право на участие имат танцови клубове, неправителствени организации, танцови школи и студиа, читалища, детски градини и училища от цялата страна. Такса за участие няма. Ще бъдат присъдени и национални стипендии,по програмата на Министерството на културата за закрила на деца с изявени дарби.

    Категориите са три - характерни, класически и съвременни танци. Право на участие имат деца и младежи от 8 до 18 години като соло, дует, малка група, формация и др.  Жури от специалисти в областта на танцовото изкуство отново оценяват участниците. 

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини