"България танцува" в Димитровград през ноември

Ясни са датите на XV-тия юбилеен Национален танцов конкурс за театрално-сценични танци "България танцува", 2020 г. Той ще се проведе в Димитровград от 6 до 8 ноември 2020 година. Мястото е Спортна зала "Младост", обявиха организаторите от Общински танцов център "Галаксико".

За пореден път в Димитровград ще се изявят талантливите български деца, уникалните им преподаватели и прекрасните им балетни хореографи.

През годините националния танцов конкурс "България танцува" се превърна в истински празник на танцовото изкуство. През всички тези години, стотици деца от страната се изявяваха и танцуваха всеотдайно, в името на истинското и непреходно балетно изкуство.

В момента се набират заявки за участие от клубове, формации и читалища от цялата страна. В рамките на три дни участниците ще имат възможност да се представят със солови изпълнения, малки групи и дуети, формации и продукции.

На конкурса ще бъдат присъдени национални стипендии, осигурени от Министерство на културата, както и три парични награди за формация с най-висок рейтинг, Купата на кмета Иво Димов, както и множество предметни награди.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини