Обучават педагози и мед.сестри от Димитровград как да се грижат за деца с диабет

Безплатно обучение на тема „Деца с диабет на училище” ще бъде организирано в Димитровград на 27 октомври. Мястото е зала "Гросето", а началото - 13:30 часа. Инициативата е съвместна мужду Сдружение с нестопанска цел „Култура без граници” и Община Димитровград, информират от пресслужбата на кметството.

Обучението ще засегне медицинският персонал от училищата и детските градини,както и педагози, в чиито групи или класове има деца с диабет,  Поканени са и родители на деца, страдащи от това заболяване. Срещата е отворена и за педиатри и ендокринолози, уточняват от Общината..

Лектори ще бъдат лекари и специалисти в областта на детската ендокринология, както и представители на фармацевтични компании. Акценти на обучението ще бъдат усложненията на диабета – хипогликемия и хипергликемия. Целта е да се очертаят животоспасяващите действия, както и реакцията по време на извънкласните форми на обучение като зелени училища, екскурзии, пътувания и други. Пред присъстващите ще се демонстрира как става използването на инсулиновата помпа в ежедневната терапия.

Обучителната програма е създадена от проф. Мая Костадинова, която е председател на Българското национално сдружение по детска ендокринология и водещ ендокринолог и диабетолог.

 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини