Димитровград тегли нов кредит за погасяване на задължения по проект

    Обществено обсъждане заради намерението да бъде изтеглен заем в размер до 460 000 лв. от Община Димитровград се проведе снощи в зала "Гросето". Кредитът от фонд ФЛАГ трябва да покрие наложени финансови корекции от Управляващия орган по проекта за  регионалното депо за битови отпадъци в Гарваново, обясни по време на срещата кметът Иво Димов.

    Припомни, че в този проект Димитровград е партньор с общините Хасково и Минерални бани. Общият размер на наложените корекции е близо 1,5 млн. лв., като 460 000 лв. е частта, която община Димитровград трябва да внесе заедно с лихвите до декември, обясни кметът. Каза, че община Хасково също е теглила заем за погасяване на своя дял още миналата година.

    В началото на декември миналата година Димов е подписал споразумение с кмета на съседната община Добри Беливанов, в което се посочва, че крайния срок за погасяване на задължението е април тази година.

    "Направихме всичко възможно, за да не се стигне до тази процедура и да не ощетяваме гражданите. Община Димитровград не носи никаква вина за наложените финансови корекции, тъй като водещ партньор е Хасково. На база споразумението за партньорство обаче трябва да поемем своя дял от негативните последствия", каза градоначалникът. 

    Предстои искането за кредит да бъде разгледано на сесия на Общинсия съвет в края на февруари. Общественото обсъждане снощи уважиха единствено служители на Общината, в залата липсваха граждани.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини