Димитровград отбелязва националния празник 3 март

Програмата за отбелязване на националния празник 3 март разпространиха днес от Община Димитровград. По традиция частването на Освобождението на България ще започне в 10:00 часа с церемония по издигане на националното знаме на Република България на площад „България”. Предвидени са и слова на официалните лица, както и изпълнение на Забавно-духовия оркестър.

Ще последва шествие до паметната плоча на Освободителите в парка до ПМГ "Иван Вазов", като началният час е 10:15. Венци и цветя ще положат там официалните гости, представители на политически партии и организации, граждани. В 10:45 часа ще започве празничен концерт на площада пред Дома на културата и изкуствата, бивш Дом на техниката.

Програма за отбелязване на 3 март в Димитроград:

10:00 часа – Церемония по издигане на националното знаме на Република Българияплощад „България” -

10:15 часа - Шествие до паметната плоча на освободителите в Парка на свободата

10:30 часа – Построяване пред паметната плоча съгласно приетата схема;

10:35 часа - Поклонение и полагане на венци и цветя пред паметната плоча на освободителите;

10:45 часа - Празничен концерт на площада пред Дома на културата и изкуствата;

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ше
    ШЕРИ
    3 0
    21:31, 21 фев 2017
    Призовете всички граждани и престанете да претупвате празниците единствено с училищата.Празниците не са само за тях-НЕ ГИ ЗАДЪЛЖАВАЙТЕ! Ако ги няма учениците-няма празници.Дори и работещите в съвета,които са държавни служители ,не можете да ги изкарате .Националните празници са за всички БЪЛГАРИ,а не за група ученици със знамената група на училището.
Последни новини