Школата по китара към Детски и младежки център завоюва награди

С поредни награди от 11-ото издание на Прегледа на младия талант в Хасково се завърнаха китаристите от школа "Хала" при Детски и младежки център. Китарен ансамбъл - Виктория Вакрилова, Атанас Орманов, Кирил Радев, Антон Симеонов и Теодора Тодева са спечелили първо място. Второ място е завоювал квартет китари в състав: Дарина Атанасова, Теодора Тодева, Атанас Орманов и Антон Симеонов.

Младите таланти имат и индивидуални отличия. Първо място за Кирил Радев (китара), Антон Симеонов (китара) и Алекс Недялков (пиано). Второ място е било присъдено за изпълненията на Атанас Орманов (китара) и Теодора Тодева (китара).

Прегледът на младия талант е посветен на деня на Европа - 9 май и се провежда под патронажа на кмета на Хасково Добри Беливанов. Над 120 са били участниците на възраст от 3 до 18 г. Представили са се изпълнители от Пловдив, Асеновград, Стара Загора, Сливен, Харманли, Димитровград и Хасково. Изиявите са включвали вокални изпълнения, като и инструментални изпълнения на пиано, акордеон, китара, цигулка.

Председател на журито е била Нели Попова - директор на училище за музикално и танцово изкуство – Пловдив. Тя е поканила изпълнителите от Димитровград да участват в Международен конкурс, който ще се проведе в Пловдив през юни, сподели ръководителят на школата по китара Николай Делчев.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини