Наесен обсъждат проблема "синя зона " в Смолян

 „Синя зона“ или повече паркинги в Смолян?

Периодично дебатът с липсата на паркинги ескалира и макар да е сезонът на отпуските, тези дни отново темата “синя зона“ отново е актуална. В социалните мрежи общественото мнение е разделено основно на две, едните искат платена зона, другите искат нови паркинги. Към момента Смолян е сред малкото областни градове, които нямат платени зони за автомобилите.

Идеята се обсъжда в Общината, но тепърва ще се разглежда наесен.

„За сега още няма готовност, но от новия сезон ще се внесе в Общинския съвет предложението и ще се обсъди“, обясни за „СмолянБГвести“ кметът Николай Мелемов. Един от проблемите е да се намери място за наказателен паркинг, трябва да се избере и фирмата, която с „паяци“ ще вдига колите. Неправилното паркиране на всевъзможни места обаче си остава проблем за всички, който вбесява изрядните шофьори, но пък затруднява достъпа им до обществени институции, окупирани от коли на работещи там.

Затова сред хората се оформя и мнението, че парите от наказателните санкции трябва да отидат за подобряване на транспорта в областния град, както и реално да се правят акции за санкциониране на нарушителите.

СмолянБГвести.нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини