Откриха ремонтираната градина в Козлец, подхващат „Незабравка“

Изображение 1 от 2

    Над половин милион лева са осигурени ремонт на детска градина Незабравка в Хасково по линия на Националния доверителен еко фонд. Това стана ясно от думите на кмета Добри Беливанов, който беше гост днес на откриването на обновената забавачка в с.Козлец. С над 6 хиляди лева, заделени от общинския бюджет, е сменена дограмата на сградата, както в занималнята и спалнята на децата, така и в кухненския блок. Подменени са входни врати, направен е освежителен ремонт на помещенията.

    Децата посрещнаха кмета на общината Добри Беливанов и кмета на селото Бейнур Кадир с погача. Селският управник пък ги изненада с два огромни чувала с играчки.

    Директорът на ДГ „ Вихрогонче“, под чието администриране са всички забавачки по селата, Агавни Тахмезян, посочи, че е било наложащо ремонтът да приключи преди големия студ, защото мазилката на зданието падала, а дървените прозорци били неуплътнени. Тя добави, че тази година освен в Козлец, са обновени сградите на детските градини в Конуш и Малево и се надява догодина реконструкциите по селските детски градини да продължат защото те се посещават от повече от 360 деца.

    Кметът обеща, че със сигурност ремонтите в детски градини както в града, така и в селата ще продължат, те ще бъдат планирани в бюджета за 2018 година. Ще бъде предвидена и подмяна на оборудването в детските заведения.

    Стана ясно още, че общината е отделила средства и за ремонта на две училища -в село Малево, където повече от 24 000 лева струва обновяването на покрива, над 14 хиляди лева пък са заделени от местната хазна за реконструкция на физкултурния салон на ОУ“ Св.Св Кирил и Методий“ .

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Дя
      ДЯДО МРАЗ
      2 -10
      15:09, 19 дек 2017
      Чудя се по тия села има ли още деца щото азне съм... Виж коментара
    • 2
      Отговор: -- госпожа тахмезян я занесе вкъщи за гор... Виж коментара
    • 3
      R.
      R.T.E.
      2 -13
      15:26, 19 дек 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ко
        Козлец
        12 -3
        15:45, 19 дек 2017
        В публикацията ясно в написано, че кмета днес е бил в градината в с. Козлец, която между другото се казва "Палави козлета". А на посещението си там е казал, че за "Незабравка" в Хасково, са отпуснати средства за ремонт! Когато четете, вкарвайте малко мисъл, а не по инерция да хейтите.
    • 4
      Ко
      Кочешли
      3 -9
      21:04, 19 дек 2017
      Обясни го много точно. Личи че си закоравяла селск... Виж коментара
    • 5
      Ко
      Кочешли
      4 -11
      21:12, 19 дек 2017
      Агавни,Агавни, всичкото сговни! Тахмезян, Тахмезян... Виж коментара
    • 6
      Ро
      Родител
      2 -5
      14:45, 20 дек 2017
      Защо точно през учебно време се прави този ремонт?! А децата от задължителната ПГ?! Затваряме, отваряме, не идвайте, идвайте .... после да няма спрени детски пак?!
    • 7
      Де
      ДЕСА ПОЕТЕСА
      3 -7
      15:33, 20 дек 2017
      Не питай агавнито за учебно време! За деца пък хи... Виж коментара
    Последни новини