Няма желаещи да продават кебапчета на панаира, наемите падат?

Само две фирми са подали до момента заявления, че искат да разположат заведения с маси в парк "Марица" по време на празника на Димитровград. Това коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net шефът на отдел "Търговия, селско и горско стопанство" Атанас Бялков. Той уточни, че на предстоящата сесия на Общинския съвет на 26 август ще бъде внесено предложение за намаляне на цената за наем на заведенията за обществено хранене. Вместо 1.20 лв. на кв.метър, собствениците да плащат по 0,60 лв. предлагат от общината.

Цените за дневен наем на фирмите с атракциони и за тези със сергиите остава. За първите тя е 0.60 лв., а за вторите - 1,70 лв. на ден. Официалния срок за подаване на заявленията изтича днес, но желаещите могат да сторят това и до началото на празника следващата седмица. Предвидено е търговски обекти и сергии в парка да има от 27 август до 5 септември.

25 собственици на фирми са поискали да разположат виенски колела, гондоли, люлки и сергии с играчки и лакомства по алеите в "Марица".  Заповеди за настаняване в отдел "Търговия" към общината започват да издават от понеделник.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини