Младежи от Димитровград нищиха дискриминацията у нас

В дискусията се включиха и двама от доброволците в Димитровград- Джаклин и Брет

Има ли дискриминация у нас към определени малцинства и на какво се дължи тя - това нищиха на форум този следобед младите хора от Общинския ученически парламент в Димитровград, заедно с преподаватели и педагогически съветници от различни училища. 

Дискусията се завъртя около дискриминирането на ромското малцинство у нас, като всички присъстващи бяха на мнение, че не бива да има нетърпимост към даден етнос, само заради определено поведение на един представител от него.

Че българите също са отблъснати като нация заради поведението си в чужбина и често явление са лошите новини, с които присъстват там, коментираха още младите хора.

В дискусията се включиха и двама американци- Джаклийн и Бред, които са доброволци от Корпуса на мира тук. 23-годишната Джаклийн работи като преподавател по английски език в училището в Ябълково. Според младата жена, идеята да се изкажат мнения по темата дискриминация е много добра, такава практика има и в САЩ. Доброволците споделиха своите виждания за дискриминацията в тяхната родина и посочиха разликите в ценностните системи на отделните народи.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини