Страх в Младежкия център

Сцена от спектакъла

Със спектакъла „Страх“ възпитаниците на театралната школа към Младежкия център в Хасково ще отбележат световния ден на театъра 27 март. Началото е от 18.30 часа.

Тогава ще се състои и церемонията по връчване на годишните театрални награди за възпитаниците на школата. Номинирани са 36 млади актьори, награди ще отнесат 15. Всички от предложените са носители на национални театрални награди, уточни ръководителката на школата Румяна Георгиева. Четири банки с клонове в Хасково също ще връчат свои призове за отличените.

„Спектакълът „Страх“ е изцяло авторски проект, децата назоваха най-големите си страхове, това, от което изпитват най-силен ужас, а после се опихме да го изиграем на сцената“, обясни Румяна Георгиева. Тя изпитва леки притеснения от факта, че повечето от възпитаниците й тази вечер за пръв път ще излязат на сцената пред публика.

Общо 94 са възпитаниците на театралната школа към Младежкия център в Хасково, обособени в отделни формации. Всяка година няколко от възпитаниците на школата влизат във висше учебно заведение с театрална специалност. Тази година школата ще отбележи и 20 години от създаването си. За месец май се обмисля театрален маратон с който да се отбележи кръглата годишнина.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини