Стефан Димитров: Общинският съвет не е цирк!

Стефан Димитров даде разяснения по някои от взетите преди седмица решения на Общинския съвет

"Общинският съвет не е цирк"- това заяви пред журналисти днес шефът на ОбС Стефан Димитров, който свика медиите, за да коментира теми от проведеното преди седмица редовно заседание на местния парламент.

Димитров започна с това, че смята да внесе докладна, която точно регламентира местата на общинските съветници в залата и селските кметове. Предложението вероятно ще се гледа в края на този месец.

Повод за искането му стана скандал между кмета на Добрич Марин Маринов и съветничката от "Да за Димитровград" Катя Панева.

Преди няколко заседания Панева се почувствала притеснена от поведението на селския управник при гласуване на точката, в която се решава за помещение на новото читалище в село Добрич.

В залата Маринов стоял точно зад Панева, която твърди, че той й казал неприлични думи.

Днес Стефан Димитров уточни, че Марин Маринов никога не е бил гонен от заседанието на ОбС миналия четвъртък. Но според него, поведението на добричкия кмет не е достойно, защото той може да бъде баща на Панева.

Председателят на ОбС свърза действията на Маринов с проведеното преди дни заседание на Асоциацията на кметовете от малките населени места. Там за председател е бил избран друг управник- кметът на Станско Фильо Стоев. Според Димитров, Марин Маринов се очертава като лидер на ГЕРБ и вероятно е искал той да застане начело на сдружението.

Шефът на димитровградския общински съвет намекна, че някои от големите села в общината - Крепост, Горски извор и Ябълково имат с близо 10 000 лв. по-малък бюджет от село Добрич.

"Не искам да вярвам, че Марин Маринов е повлиял върху определянето бюджетите на тези села", посочи Димитров.

Марин Маринов отказа да стане от мястото си в залата миналия четвъртък, тогава съветниците от БСП, ЕНП и Да за Димитровград размениха местата си

Само една докладна е внесла съветническата група на ГЕРБ за близо 7 месеца работа на ОбС, посочи още Стефан Димитров. И подчерта, колко е важно съветниците да имат позиция по различните въпроси, разглеждани на сесия.

Засегнати бяха още приетите вече решения за отпускане на заем от 180 000 лв. на МБАЛ "Св.Екатерина", както и докладната за отдаване на пасища и мери под наем в димитровградско.

Димитров поясни защо е бил против отдаването на помещения на четири клуба в Димитровград - този на слепите, на хората с физически увреждания, на диабето болните и на асоциацията на сляпо-глухите. Неточности в докладната като неправилен адрес, липсата на точна квадратура и др. са били мотивите на шефа на ОбС да не подкрепи това искане.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини