Отчетоха резултатите от участието на Димитровград в международен проект

Втората годишна среща по проект "Свързващи класни стаи" се проведе днес в зала "Гросето"

Подобряване на уменията за изява пред публика, усъвършенстване на английски език, умение за работа в екип са част от постигнатите резултати по международен проект, в който Димитровград участва.

Това бе отчетено на втората годишна среща по разработката "Свързващи класни стаи". Събитието се проведе днес в димитровградската зала "Гросето".

Участие в срещата взеха включените в проекта училища - ОУ"В.Левски"-Ябълково, ОУ"П.Яворов" -кв Изток, ПМГ"Ив.Вазов", ОУ"П.Славейков" и ПГХХГ "Проф.д-р Асен Златаров". 

Националният координатор по проекта Красимира Танчева и Силвия Кънчева - национален експерт по информационни технологии към МОН бяха гости на проявата.Местната власт бе представена от секретаря на Общината Венета Стоименова. В дискусията участие взе и Пламен Митев - общински координатор по проекта. Положителна оценка бе дадена на Община Димитровград, която оказва подкрепа на разработката.

27 държави, разпределени в няколко групи участват в проекта "Свързващи класни стаи". В групата на България са още Израел, Русия, Италия и Англия.

Само две общини от нашата страна са влючени в проекта, освен Димитровград и Видин. След края на първата година към разработката ще се присъедини и Ст.Загора. Димитровградските деца общуват по проекта с английския град Бирмингам.

Целта е учениците да подобрят комуникацията и сътрудничеството помежду си в дух на толерантност. Именно за това в проекта са включени училища с различен профил, припомниха днес от общинската администрация в Димитровград.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини