Отчитат дейностите по проекта за тоталитарните режими на 20 век

Проектът АТРИУМ цели да популяризира тоталитарната архитектура на 20 век, сред градовете е и Димитровград

Свършеното по проекта "Архитектурата на тоталитарните режими от 20 век в градското управление" ще отчетат идния вторник от екипа на разработката, в която Община Димитровград участва.

Това каза експертът в "Хуманитарни и социални дейности" към местната администрация Жени Арександрова. Форум-медията ще се проведе в комплекс "Планета Пайнер" от 9:00 часа.

Екипът на проекта от Националния институт за недвижимо културно наследство ще присъства на срещата, сред тях архитектите Десислава Ненчева, Ленко Григоров и Елена Вълева.

Ще бъде представено проучване на специалистите от института, както и постигнатите до момента резултати по проекта и предстоящите дейности.

Припомняме, че Димитровград се включи в разработката за архитектурата на тоталитарните режими преди почти година, заедно с още 18 партьори от 11 държави в Югоизточна Европа.

Жени Александрова

Форум -медията ще продължи от 9:00 до 10:30, след което от 11:00 часа ще бъде представен филма на режисьора Светослав Драганов "Град на мечтите", за който се писа преди близо два месеца.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини