Двете дежурни градини се препълниха

Хасковлии разчитат на лелките да се грижат за децата им през ваканцията

Двете дежурни детски градини за Хасково през месец август, се напълниха почти до отказ. В ОДЗ 15 „Слънце“ по документи са записани 180 деца, което е абсолютният предел за забавачката, защото едната и сграда е в планов ремонт. Иначе капацитетът на ОДЗ-то е над 300 деца. Сформирани са 3 ясленски и 4 градински групи. Основният поток деца са от съседните квартали и градините 11-та и 19-та.

За другата част на града дежурно е ОДЗ 22 „Звънче“. Към таз се насочват родители на деца най-вече от 1-ва и 5-та градина, като до крайния срок 15-ти юли са записани над 100 деца. 30 са в ясленска възраст, останалите в градинска. Тук ще се използва сградата, която е до бившата захарна фабрика, а не основния корпус който е на улица „Михаил Герджиков“ в Македонската махала.

Капацитетът и на тази градина е голям, но като се имат в предвид и двете сгради, иначе филиалът на ул. Буря обичайно има около 120 деца. 

Въпреки че бройката изглежда внушителна, цифрите следва да се приемат с едно наум, тъй като не всички от записаните деца в крайна сметка посещават градините. Броят на подадените документи обаче е почти двойно по-голям от заявките за миналата година, когато също имаше две дежурни забавачки.

Едно от необходимите условия за кандидатстване бе изричното заявление на работодателите на двамата родители, че нито един от тях не може да излезе в отпуск през август.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини