Фото конкурс търси най-хубавата снимка на българските традиции

НАЦИОНАЛНА ИНИЦИАТИВА „ПАЗИТЕЛ НА ТРАДИЦИИТЕ“ 2012

Търсят най-хубавата снимка на българските традиции

 Още няколко дни остават до края на фотоконкурса „Пазител на традициите“

 Искате ли вашата снимка да спечели награда от Националния фотоконкурс „Пазител на традициите“ 2012? Искате ли да покажете на всички колко се гордеете с това, че сте българин? Тогава не се колебайте, а изпратете още днес вашите снимки, уловили духа на българските традиции в кадър, за да имате шанса!

Още няколко дни остават до края на срока, в който можете да изпратите фотографиите си на адрес contest@pazitelnatradiciite.com!

Фотоконкурсът „Пазител на традициите“, част от едноименната национална инициатива, която ще каже на 14 ноември едно голямо „Благодаря“ на хората, дали своя принос в областта на занаятите, фолклора, кулинарията и изобразителното изкуство, цели да улови миговете от миналото и настоящето, всичко, което според вас е носител на българското. От сръчните ръце на майстора, до легендите на вашите баби и дядовци, красотата на българските хора и тайната на родните занаяти... Останалото е вашето въображение.

В конкурса може да участва всеки, който изпрати между 19 юни и 19 август най-малко 5 (пет) и най-много 10 (десет) свои авторски снимки с минимален размер 1024 х 768 пиксела и формат jpg, като към тях приложи файл с описание на снимките, написано на кирилица.

Всеки участник трябва да посочи име, фамилия и данни за обратна връзка: имейл, скайп, профил във Facebook. Одобрените от екипа на А.Р.И.З.-7 и журито  албуми ще бъдат публикувани в профила на „Пазител на традициите” във Facebook -http://www.facebook.com/pazitelnatradiciite. Гласуването започва на 19 август и ще продължи до 19 октомври 2012 г., и ще се проведе онлайн в социалната мрежа на Facebook.

Победителят ще бъде определен от потребителите на социалната мрежа, като на 19 октомври авторът на албума с най-много гласове ще бъде обявен за носител на първа награда. Всички участващи албуми ще бъдат публикувани на страниците на „Пазител на традициите” – www.pazitelnatradiciite.com и А.Р.И.З.-7 - www.ariz7.com, като победителят ще получи приз – фотоапарат, осигурен от фирма, специализирана в търговията с фото материали и техника. Предвидени са и три награди – екскурзия-уикенд за двама в Гърция и екскурзия-уикенд за двама в Турция, осигурени от партньорите от „Елфи турс” и „Партнер травъл”, както и Курс по фотография, благодарениe на Фотографска агенция Great Photo Art.

Авторите на най-добрите снимки, уловили неповторимия дух на българските традициите, ще получат призовете си на церемонията по раздаването на годишните награди „Пазител на традициите” 2012 на 14 ноември. Там ще бъде показана и изложба със снимките-победители.

Допълнителна информация и въпроси
Ако имате въпроси, свързани с конкурса, можете да се свържете с екипа на А.Р.И.З.-7 на адрес: info@ariz7.com.

 За националната инициатива „Пазител на традициите“ 2012

Националната инициатива „Пазител на традициите“ е създадена през 2009 г. от шеф Пеньо Иванов, организатор на Националния кулинарен фестивал „Пъстра трапеза на гости на моя град“и председателя на Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите -7 – А.Р.И.З.-7, Павлин Петров. За времето, в което идеята се ражда и развива, „Пазител на традициите“ се превърна в престижна платформа за представяне на българите, които не са забравили традиционните ценности и работят усилено за запазването. Номинираните за наградите са хора, доказали таланта си в различни области на традиционните занаяти, изкуство, фолклор или кулинария, хора, уважавани и ценени заради това, което правят в трудните за България времена, и оставили трайни следи в българската култура.

През 2010 г. „Пазител на традициите“ се проведе под патронажа на г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на гр. София, и номинира творци в 3 категории: занаяти, художници и фолклор, а през 2011 г. бе добавена и новата категория кулинария, както и новите групи „Млади“ във всеки един раздел. В тези категории ще бъдат връчени и наградите през 2012 г. Повече информация и гласуване за номинираните – на официалния сайт на инициативата – www.pazitelnatradiciite.com.

Определянето на наградените се извършва от специално подбрано жури, съставено от носители на наградите от предишни години, и признати творци в съответните области, а специални гости на събитието са дейци на културата, посланици, официални лица, медии и партньори. За да бъде инициативата наистина национална, всеки българин имаше – и ще има и през 2012 г., възможността да номинира и гласува на сайта на А.Р.И.З.-7 – www.ariz7.com, своите фаворити. През 2011 г. това направиха над 6000 души от България и чужбина. През 2012 г. е предвидена е грамота за избраниците на публиката в онлайн гласуването, както и за личност или организация „Пазител на традициите“.

В началото на м. ноември, в рамките на инициативата, в столичния хотел „Експо“ ще се проведе кръгла маса на тема „Традициите – история и развитие“, като лектори ще бъдат изявени личности, занимаващи се с изучаване и съхраняване на българските национални традиции. Сред гостите и участниците във форума ще бъдат представители на академичните среди, дипломацията, медиите и културния елит.

Връчването на наградите и тържествен концерт на Национален фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ ще се състоят на 14 ноември в зала 1 на НДК.

Източник: www.pazitelnatradiciite.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини