Ивана, Орлин Горанов, Мариана Попова, Шкумбата и рокери за празника на Димитровград

Днес бе обявена програмата за празниците, организирани от общината по повод 65-ата годишнина на Димитровград. Тази година програмата ще е доста богата, като целта е гражданите и гостите на града освен зрители, да бъдат и активни участници в нея.

Забавленията стартираха с играта “Моят град”, която предизвика огромен интерес и организаторите отпечатват допълнително карти за участниците, които се борят за награди iPhone и таблет.

От другата седмица пред общината ще бъдат изложени всички рисунки от конкурса за детска рисунка "Родния край през детските очи" и гражданите ще могат да видят творенията на малките малчугани.

На 25 август, събота, от 15:30 можем да наблюдаваме как мото-клуб “Викинги” ще направят почетна обиколка по главните артерии на град, след което в 16:00 е организирано шоу с мото-каскади по улица Ем. Станев, покрай тенис-кортовете. Вечерта от 20:00 е организиран рок-маратон на басейна с групите “Odd Crew”, “Grand Illusion” и “Under Building”, като в края на вечерта ще има томбола и заря.

На 26 август, неделя, са организирани игри по главната алея за децата, които включват и създаване на 65-метрово платно-рисунка, в чест на 65-тата годишнина на града, създатели на творбата ще бъдат деца от детските градини на Димитровград. Платното-рисунка в последствие ще бъде съхранено в историческия музей за идните поколения. Очакваме за малки и големи и първия по рода си “ХаХаХа Импро” театър на 31 август, в който публиката ще определя как да се развива действието в него, след като актьорите задават въпроси и действията им ще бъдат продиктувани от отговорите на публиката.

Атракцията на 28 август ще бъде концертът “Хайде на хорото” на площад “България”, с участието на оркестър “Пловдив”, читалище “Хр. Ботев” и Тоня Борисова.

На 1-ви септември ни очаква уникален спектакъл “Магията на танца”, с участието на ансамбъл “Чинари с много танци, звук и светлина.

На 2-ри септември сутринта ще бъде открита алея “Юбилейна” в парк “Марица”. Алеята е създадена на 25-тата годишнина на Димитровград, със засаждането на 25 смърча. През годините тя е била занемарена и сега ще бъде възстановена и предоставена на гражданите и гостите на града като добро място за отдих. Вечерта на 2-ри септември е тържественият концерт с участието на Орлин Горанов, Марияна Попова и Ивана.

Пълната програма за празниците може да видите ТУК

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини