Семинари подпомагат експортната политика на фирми от Хасковско

Стефан Димитров е председател и на регионалното звено на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България

Осигуряване на възможности за подпомагане на експортната политика на фирмите от Хасковска област планира регионалното звено на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/ в лицето на нейния председател Стефан Димитров.

Това информират в нарочно съобщение до медиите от канцеларията на Димитров в Общинския съвет.

Идеята е представителите на бизнеса в областта да получават повече информация и консултации за начините за развитие на дейността на фирмите си.

През октомври са планувани поредица от семинари с цел насърчаване на експортния потенциал на българския бизнес. Те ще се проведат в различни градове -Варна, Бургас, Русе и др.

Обученията са организирани от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и ДЗЗД „БенчМарк – БИФ” и са безплатни. Финансират се от Европейския фонд за регионално развитие по проект.

Те са насочени към фирми, които нямат експортен опит, поясняват от канцеларията на Стефан Димитров. 

Целта е малките и средните предприятия да придобият външнотърговски умения и да се създаде капацитет за извършване на собствена външнотърговска дейност за излизане на европейския и други пазари.

Малките и средните предприятия ще получат подробна информация за оценка на експортния потенциал на фирмата, особености и специфични рискове на външните пазари, идентифициране на целеви продукти и пазари, технология на външнотърговската сделка и др.

Повече информация по темата можете да намерите тук.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини