Димитровградската фондация отчете свършеното през 2012 г.

Отчет за стореното през 2012 г. направиха от фондация "Подари усмивка"

Отчет за благотворителните каузи, дарения и проекти, по които работи през изминалата 2012 г. направи пред медиите димитровградската фондация "Подари усмивка".

Като най-важен резултат от своята работа миналата година, от фондацията отчитат ангажимент към 160 случая на превенция срещу изоставянето на деца, от тях 67 са успешно приключили.

От самото си създаване преди повече от 5 години фондацията работи в тази посока, подчерта Димо Делчев.

От "Подари усмивка" припомниха и за успешните благотворителни базари по Великден и Коледа, като общата набрана сума от двете мероприятия възлиза на над 1 500 лв.

Дарение от хранителни продукти и компютри са получили и различни социални заведения в димитровградско, след тях СУПЦ, ДЦВУ, ДЦДУ, Центъра за настаняване от семеен тип и др.

Близо 920 кутии с подаръци са били раздадени на деца в неравностойно положение в края на декември в рамките на акцията "Подари усмивка за Рождество Христово". Част от тях подготвени от димитровградчани, други- дарение от християнска организация.

Няколко са и проектите със социална насоченост, който фондацията реализира, сруед тях този срещу насилието в училище, реализиран в ОУ "Алеко Константинов" и Професионалната химическа гимназия.

Благотворителните базар по Коледа и Великден са част от мероприятиятията на "Подари усмивка" в общината

Актуална в момента е разработката, с която доброволци посещават Детско отделение към МБАЛ и се грижат за заниманията на децата там. 17 млади хора са обхванати в проекта, който продължава до февруари.

От "Подари усмивка" благодариха на своите доброволци, дарители и спомоществуватели без чиято помощ каузите не биха биби възможни. Не е за пренебрегване и факта, че димитровградчани участват активно в различните кампании през последните години, посочи още Наталия Делчева.

С подаръци за Коледа и тази година бяха зарадвани над 900 деца от Общината

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини