Изясниха от кое РС е изпратен скандалния колаж с Катя Панева

Стефан Димитров огласи нови факти около случая със скандалния колаж, клеветящ Катя Панева

Нова светлина върху случая със скандалния колаж, злепоставящ съветничката от Димитровград Катя Панева хвърли днес шефът на ОбС Стефан Димитров.

На пресконференция той съобщи, че прокуратурата е прекратила преписката по случая и е отказала да образува досъдебно производство.

Припомняме, че през ноември миналата година колаж, имитиращ, че Панева е гола на сесия, попадна след докладните, разпратени по ел.поща до съветниците от местния парламент.

Катя Панева подаде жалби до прокуратурата и полицията, припомни Димитров и каза, че в писмото, с което се съобщава за отказа, е посочено името на лицето Живко Тенев.

Именно от компютъра на Тенев е бил разпратен въпросния колаж, заяви днес Димитров. Той допълни, че собственикът на РС-то е давал обяснения пред органите, от които става ясно, че по същото време е имало чужда намеса в компютъра му и вирусна атака.

"Защо Живко Тенев не е казал кой е правил колажа, ако някой е ползвал компютъра му,  защото може той да не е автора", посочи Димитров. И допълни, че няма ясни и неопровержими данни, че това лице е автор на клеветата. Шефът на ОбС  заяви, че името на Тенев се свързва с поддръжката на няколко сайта, сред които и този на село Добрич.

За да бъде защитен авторитета на съветниците, Стефан Димитров смята през март да внесе докладна на сесия, с която ще настоява да се забрани достъпа на Живко Тенев до заседанията на Общинския съвет.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини