Регата от еко каици правят през юни в Димитровград

Старта на проекта за иновативния еко фестивал на 8 юни бе обявен днес в Общината

На 8 юни 2013 г. в Димитровград ще се проведе иновативен еко фестивал, обявиха днес организаторите на пресконференция в Община.

Той е по линия на проект "Формула Марица Арт-Еко фестивал", който Общината спечели през 2010 година.

Мероприятието има за цел създаване на нетрадиционно културно събитие, което да привлече и обедини малки и големи жители на Общината. То е под надслов " Да събудим Марица".

В рамките на разработката, която е на стойност 487 718 лв. ще бъдат  направени плавателни средства от еко и рециклирани материали, ще бъде декорирано сценично пространство край река Марица, ще се представят авангардни произведения на изкуството на различни места в града.

"Ще търсим оригинален подход, за да включим жителите на Общината в еко фестивала, чиято подготовка вече тече", поясниха днес от софийска рекламна агенция, която отговаря за организирането и разгласата на събитието.

На няколко точки в града вече са разположени арт депа, където ще бъдат събирани материалите за изработката на авангардното изкуство. Край реката, на мястото където се провежда ритуала на Йордановден ще има сцени с различни видове изкуство.

Сред идеите на организаторите е направата на регата с каици от рециклирани материали, като празни бутилки за вода. Обединяващата тема на събитието е река Марица. Покана ще бъде отправена и към жителите на други градове, разположени край реката.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Логото на проекта

Регата от каици от еко материали ще бъде организирана в Димитровград през юни
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини