Ученичка номинира учителката си за награда от американски колеж

Наградената директорка на ПМГ Илияна Славова и нейната ученичка от випуск 2009 Радина Тодорова

Престижно отличие от елитен американски колеж ще получи директорът на димитровградската природоматематическа гимназия „Иван Вазов” в Димитровград Илияна Славова. Наградата "Олмстед" е съпроводена и от сума в размер на 2 500 долара.

Новината съобщи пред журналисти днес Радина Тодорова, на която Славова е била учителка по химия. Възпитаничката на ПМГ е завършила през 2009 -та и сега учи в Америка. Тя е номинирала своята госпожа да участва в надпреварата.

"За мен Илияна Славова не е просто учител, а ментор модел за подражание и смятам, че напълно заслужава тази награда", разказа ученичката й.

На 1 и 2 юни 2013 г. Славова ще бъде специален гост Уилямс колидж, а негови разноски и ще присъства на церемонията по връчване на отличията.

Четирима преподаватели, сред които директорката единствената българка, получават приза тази година, разказа още Радина Тодорова.

Димитровградчанката завършва тази година колежа, специалност "Изкуство и социология". През три етапа минават номинациите, като в първия бившата възпитаничка на ПМГ пише есе, в което разказва с какво Илияна Славова е променила живота й, във втория етап комисията иска подробна професионална биография, а в третия- препоръка и представяне от самия номиниран.

В момента, в който разбрах, че ме е номинирала, аз получих своята награда, коментира днес Илияна Славова. 23 години е учителският й стаж, а 13 от тях е директор на ПМГ „Иван Вазов”. Средствата от наградата тя смята да инвестира в училището, за да бъдат стимулирани  изявени негови възпитаници или техни участия.

Радина Тодорова завършва тази година Уилямс колидж

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини