Обявиха европейски конкурс и изложба по проекта за тоталитарните режими АТРИУМ

 

Европейски конкурс за създаване и модерна артинтерпретация на италиански и източноевропейски продукти на тоталитарните режими на XX век и на пътуваща изложба на избраните проекти и прототипи в рамките на проект „АТРИУМ –Архитектура на тоталитарните режими на XX век и урбанистичен мениджмънт”

 Допустими кандидати

Творчески таланти, живеещи и работещи в страните членки на Европейския съюз, както и в страните кандидат- членки за присъединяване.

 Проектни предложения и характеристики

 Списък с идеи за видовете продукти (прототипи), които могат да бъдат проектирани и реализирани за пътуваща изложба. Списъкът не е обвързващ за творчеството на талантите:

- Малък интериорен дизайн, изпълнен с различни материали като стъкло, смола, дърво, бронз, керамика, перспекс (вази, бутилки, офис аксесоари и др.).

- Части от облеклото, аксесоари (куфари, чанти, шапки и др.).

- Обзавеждане (столове, маси за писане, дивани, фотьойли, осветителни тела и др.).

- Модни бижута (злато и сребро не се приемат).

- Графични и хартиени изделия от промишлеността (тетрадки, бележници, писмени материали, картички, магнити и отметки, щампи и плакати, гравюри);

- Игри (например пъзели), игри с карти и др.;

 С цел да се даде възможно най-голяма свобода на интерпретацията, като възможност за творческо изразяване, няма ограничения по отношение на форма, геометрия, структурни решения и работни материали.

 Как да кандидатствате

 Проектите трябва да бъдат изпратени в колет, надлежно запечатан и надписан, както следва: "Тази пратка съдържа проект за конкурса "Sign Invention - futuring the past". Пратките трябва да бъдат доставени чрез препоръчана поща до 24 април 2013 г.- 12.00 ч. на следния адрес:

Association RCD

Piazzale della Vittoria 1

47121 - FORLI`Italy

 Пратката трябва да съдържа следните документи, написани на английски или италиански като официални езици на конкурса:

• мотивационно писмо, включително името на участника/ ците и лични данни като адрес, телефон/ е-мейл адрес.

При възможност да се посочи уебсайт и професия (дизайнер, графичен дизайнер, архитект и т.н.)

• копие от документа с условията на английски, подписан от участника/ ците, като потвърждение за приемане на правилата на настоящия конкурс,

• кратко описание на характеристиките на подадените произведения, вида на производството и използваните материали,

• снимки, чертежи и рисунки на произведенията и прототипите и всякакви допълнителни детайли, които могат да помогнат за илюстрирането на проекта, както и неговата връзка с исторически разглеждания период,

• всяка друга допълнителна и полезна информация, която описва предложението,

• размери на потенциалния прототип. Приемливи са прототипи в малки мащаби.

Награди

 Комисия за оценяване ще отличи трите най-добри проекта по отношение на характеристиките, качеството, оригиналността и връзката им с темата на конкурса. Всеки един от тримата победители ще получи по 100 броя от каталог, който ще бъде издаден и ще е в наличност на откриването на пътуващата изложба и на други събития в рамките на АТРИУМ, които ще се проведат през юни 2013 г. във Форли, Италия : разходите за пътни и дневни, за две вечери и нощувки ще бъдат за сметка на организаторите на конкурса.

За повече информация и пълните условия на конкурса:

http://www.atrium-see.eu/index.php?option=com_k2&view=item&id=175:atrium-contest-for-prototypes

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини