Димитровград се включва в мрежа за взаимодействие на социалните институции

Среща на специалистите в социалната област от 9 общини започна днес в Димитровград

В Димитровград предстои и разкриване на схема за безвъзмездна финансова помощ в подкрепа на деинституционализацията на социалните институции, предлагащи услуги за деца в риск.

Това стана ясно по време на срещата със специалисти от социалната сфера от 9 общиниу нас. Форумът, насочен към професионалното сътрудничество в тази област започна следобед в зала "Гросето" в Димитровград.

Това е първа, пилотна за България среща, а Община Димитровград подкрепя създаването на професионална мрежа за взаимодействие между институциите, заяви при откриването на срещата кметът Иво Димов.

Към присъстващите специалисти се обърна и шефката на Регионалната социална дирекция в Хасково Грета Иванова, както и директорът на службата в Димитровград. Жанета Желева. Те представиха направеното в социалната сфера в областта и общината през последните години.

Бе направена и презентация на различните видове социални услуги, които предлага нашата община.По програма утре участниците в семинара ще бъдат разпределени на групи, които ще посетят различите социални иституции. Те ще се запознаят отблизо с работата в Дневните центрове за възрастни и деца с увреждания, Центъра за обществена подкрепа и Центъра за настаняване от семеен тип, както и защитеното жилище и един от клубовете на хората от третата възраст.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини