Две пасарелки и още един подлез в новия проект за ЖП надлеза

Новият ЖП надлез вече ще струва 8 млн.лв., а не 5 както бяха предварителните разчети

Две *пасарелки и още един подлез се предвижда да бъдат направени след старта на проекта за новия ЖП надлез на бул."Трети март". Това коментира пред медиите днес кметът Иво Димов.

Пасарелките ще се намират на Неделен пазар и срещу магазин "Лидл" и ще струват по 500 000 лв. всяка от тях. Пешеходните зони ще имат асансьор, покрив и всички необходими условия.

Вътре в конструкцията на кръговото кръстовище ще има още един подлез, за да се улесни придвиждането на пешеходците, които от бул."Трети март" ще излизат директно на бул."Д.Благоев".

Според кмета, така ще бъде по-лесно и за децата, на които няма да се налага да пресичат пешеходните пътеки на кръговото. По думите му, с подобренията новият проект е станал много стойностен, практичен и красив.

Градоначалникът е провел три срещи с НКЖИ и фирма "Терна", от които станало ясно, че изграждането на новото кръгово се е оскъпило с 3 млн. лв. и вече ще струва 8 000 000.

Следващата седмица той има намерение да се срещне с шефа на националната железопътна компания, за да стане ясно как ще бъдат изпълнени изискванията на Общината по проекта. 127 милиона е стойността на целия проект на НКЖИ за електрификацията на жп отсечката Димитровград -Харманли.

Обмислят се два варианта. Първият - строителството да стартира едва след като бъде намерено цялото финансиране или вторият-  ремонта да започне с наличните суми, а пари да се търсят в движение. Засега е ясно, че разрушаването на надлеза ще  да започне в началото на юли и до края на годината ремонта би трябвало да приключи.

При всички случаи, обаче ще е нужно финансово рамо от държавата. Кметът се закани, че на третия ден от встъпването в длъжност на новия финансов министър ще бъде при него, за да търси подкрепа.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

*"Пасарелка" идва от италианското passare (отивам, преминавам до). В преносен смисъл - малък пешеходен мост (технически)(passarela - пасарела, разг.), брод и пр.
Пасарелка е умалително от пасарела (малко мостче).

Проектът за новия ЖП надлез вече включва две пасарелки и още един подлез

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини