КРИБ излезна с декларация в подкрепа на българските превозвачи на турската граница

ДЕКЛАРАЦИЯ

 

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България – КРИБ изразява възмущение от дискриминационните мерки, прилагани срещу българските превозвачи при преминаване на българо-турската граница, които водят до сериозни загуби и пропуснати ползи не само за превозвачите, но и за експортно-ориентираните отрасли на България, а оттам и за цялата икономика.

В така създалата се ситуация проявяваме разбиране за крайните мерки, предприети от българските превозвачи, обединени в желанието си да намерят решение на проблема. Българският бизнес губи  милиони Евро от едностранните, дискриминационни действия на турските власти. Това се превръща вече в рецидив, може би защото всички предишни подобни действия оставаха без последствия.

По тези причини, като представители на българския бизнес ние ще подкрепим Правителството на Република България във всички негови действия за защита на националните интереси, в това число и за въвеждането на реципрочни мерки до намиране на окончателно приемливо решение, както и за предявяването на иск за загубите пред компетентните европейски и световни институции.

 

 

 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини