Злато поле - домакин на регионален фолклорен празник на 13 юни

Самодейците от читалището в Злато поле участват във всички регионални празници в Общината

Регионален празник под надслов "Да запазим идентичността на българина и природата за утрешния ден" организират в село Злато поле утре, 13 юни. Програма в две части са подготвили организаторите - Община Димитровград, кметството в Злато поле и читалище "Просвета"-1921

Ще има детско- юношески конкурс на тема "Природата това сме ние - да я съхраним", който насочва вниманието на подрасващото поколение към проблемите за опазването на околната среда, поясняват организаторите. 50 деца от почти всички училища на територията на общината са се включили в конкурса с рисунки, фотоси, есета и стихове.

Специално жури ще отличи най-добрите, които ще получат дипломи и награди. В парка пред читалището ще бъде експонирана изложба на събраните материали.

Във втората част на празника ще участват групата за автентичен фолклор и детската вокална група "Затополче" към читалище "Просвета-1921" - Злато поле.

Изява ще има групата за народни песни към читалище "Нов път-2011" - Добрич и танцов състав при ЕГ "Д-р Иван Богоров"в Димитровград. Концертът ще завърши с изпълнение на Тенчо Златков и народния певец Петър Георгиев.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини