На зеленчуков пазар искат паркинг в северния край

Да бъде оформен паркинг в северния край на Бабин пазар, искат търговците с подписка

Паркинг да бъде оформен в северната част на Бабин пазар на ул."Елин Пелин" в Димитровград настояват търговците на тържището.

Още преди месеци те са изпратили подписка до съветника Диян Георгиев, в която посочват, че намиращия се в южната част паркинг е недостатъчен за клиентите на пазара. Той обслужба едва 70 маси, а на Бабин пазар има общо 142 маси и 30 магазинчета.

Искането им е основа на докладна, която ще разглеждат общинарите този четвъртък на сесия. Нейн автор е Георгиев.

За да влезеш в Бабин пазар ти трябва самолет, шегуват се днес работещите там. Те разказаха, че в уличката между зеленчуковите маси и магазините има знак "Влизането забранено", който редовно се нарушава.

В северния край по ул.Св.Климент Охридски" има два знака "Спирането забранено". Отделно, ако някой паркира за малко, има реална опасност автопаяк да вдигне колата му.

Знаците, поставени преди 3 месеца направили достъпа до тържището в Димитровград почти невъзможен, разказа един от търговците - Ради. "Нито можем да заредим маси, нито хората да спрат, за да пазаруват", жалва се той.

Северният край на пазара, знак забравяна влизането в уличката между масите и магазините

Според комисията по безопасност на движението, член на която е Георгиев, знака за принудителното вдигане с паяк не важи след 14:00 часа и в събота и неделя. След 30 юни този знак ще бъде премахнат и поставен отново в началото на учебната година.

Георгиев е на мнение, че това не разрешава проблема на търговците. Затова той предлага чрез проучване да се определи дали да бъде изграден паркинг, съединяващ този на ул."Св.Климент Охридски" до библиотеката с намиращия се до "Планета Пайнер".

Знакът, който забранява спирането на коли по ул."Климент Охридски", които биват вдигани с паяк
Паркинтъг в южния край обслужва 70 маси
Влизането в улицата между масите и магазините е забранено
Спирането и в тази част на ул."Св.Климент Охридски" също е забранено
Паркингът до "Планета Пайнер" да бъде съединен с този до библиотеката е предложението на Георгиев, което да стане след обследване
Докладната, внесена от Диян Георгиев

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини