Втора кутия с дарения за самозапалилия се Георги поставиха в Димитровград

Акция в подкрепа на семейството на самозапалилия се Георги инициираха в СОУ "Любен Каравелов"

Втора кутия с дарения поставиха в димитровградското СОУ "Любен Каравелов" инициаторите на акцията за подпомагане на семейството на самозапалилия се Георги Костов от кв."Марийново".

Припомняме, че младият мъж посегна на живота си в момент на отчаяние на 4-ти срещу 5 -ти юни. Той пострада сериозно и беше на лечение в Пловдив, заедно със съпругата си, която се пробвала да гаси пламъците.

Единият от синовете на Георги- Иван е ученик в трети клас в СОУ "Любен Каравелов". Именно паралелката, ръководена от Петрула Дончева подхвана акцията за подпомагане на семейството на Георги.

В края на миналата седмица Дончева, заедно с още един преподавател и родител са посетили дома на пострадалото семейство в димитровградския квартал. Предоставили са им сумата от 674 лв., набрана в първата дарителска кутия.

Оказало се, че най-голяма нужда Георги и близките му имат от лекарства и прехрана. С помощ при превръзките се е включило и медицинското лице в СОУ "Любен Каравелов", разказа класната Дончева. По думите й, акцията за набиране на средства продължава до края на месец август.

В нея участие до сега вземат и родители на съучениците на Иван. Те ще му помогнат да започне нормално учебната година с помагала, тетратки и друго необходимо. Анонимен дарител е поискал да зарадва с дрехи и играчки синовете на Георги Костов, коментира още преподавателката.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини