Във Фейсбук: Недоволстват срещу идеята за паркинг на Зеленчуков пазар

Няаематели на маси на Зеленчуковия пазар искат допълнителни паркоместа

Група димитровградчани недоволстват срещу изграждането на паркинг в северния край на Бабин пазар на ул."Елин Пелин". За да дадат гластност на позицията си те писаха до Dimitrovgrad.bgvesti.net.

Недоволните са инициирали събитие във Фейсбук мрежата, в което посочват, че не желаят парка и тротоарите срещу пазара да бъдат разрушавани заради паркинга. Като дата са посочили 25 юли, за когато се очаква да бъде следващото заседание на ОбС.

Идеята за евентуален паркинг бе коментирана по време на последното заседание на Общинския съвет, когато бе разглеждана докладна по темата. Тя бе внесена от съветника Диян Георгиев.

В нея наематели на маси на тържището поискаха от Общината да помисли върху това да се направят нови паркоместа от северния край. Мотивите- да има повече удобство за клиентите от този край на пазарчето.

Решено бе последната дума да има кметството, което да направи обследване как и къде е най-подходящо да се изгради място за коли. На сесията стана ясно, че паркът срещу ПМГ "Ив.Вазов" няма да бъде засяган.

Според близо 94 души, подкрепили събитието в социлната мрежа, не бива да се посяга върху зелените площи в града. От групата заявяват, че това не е протест, а начин да изразят своята позиция. Те искат още да провокират обществен дебат и различни мнения по повод идеята за изграждане на паркинг в северния край на Зеленчуков пазар.

Според една от идеите, паркоместата ще обхванат част от тротоара срещу сградата на ПМГ

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини