2 °C

Добрият пример: група деца и родители предприеха почистване на училищен двор

Изображение 1 от 6

  Група родители и техните деца предприеха самоинициатива за почистване на двора на училище Пенчо Славейков в сряда.

  Дворовете на димитровградските учлища са едни от любимите места за отдих и игра в следобедните и привечерните часове на димитровградчани. Всеки ден дворовете се пълнят с малки и големи, трениращи, играещи, родители и деца. Един от тези дворове е на училище "Пенчо Славейков". Неминуемо, въпреки високата култура на хигиена на повечето събиращи се, в района на училището остават отпадъци. В двора на ОУ "Пенчо Славейков" всеки следобед има охранител, който ежедневно се грижи и за хигиената там, като премита спортните игрища и останалите пространства на огромния двор.

  Група родители дадоха добър пример, като в сряда вечерта запретнаха ръкави, сложиха ръкавици и извадиха чували за смет, за да разчистят пространството, в което се събират почти всеки ден - двора на димитровградското учлилище. Инициативните родители бяха подкрепени и от своите деца, главно в предучилищна възраст, като започнаха почистване на двора. Чували с отпадъци събраха инциаторите на чистката, като главно те бяха пълни с листа, опадали от липите.

  На въпроса, защо предприеха тази инициатива, родител сподели, че не го правят от нужда, че двора е затънал в мръсотия, а защото го чувстват като тяхно място и искат да бъде колкото се може по-добро. Родители, деца и младежи оценяват тази придобивка и смятат, че е нужно да я пазят и да полагат грижи за нея, за да бъде по-приветлива и приятна. Те осъзнават, че с присъствието си в следобедните часове оставят следи след себе си, които създават повече работа на персонала, който се грижи за чистота на учлищното пространство и са готови да помагат за неговото съхранение в добър вид.

  По време на почистването, за инициативата на родителите е получила сигнал дитекторката на училището, Снежана Ангелова, която дойде лично да се увери в инициативата на родители и деца. Като ми казаха, че някой чисти двора на училището, не повярвах и дойдох лично да се уверя, че това е така, сподели Ангелова. Директорката поздрави родителите и децата за инициативата и каза, че е едно да се обяснява на децата за добрите дела, но е най-добре да им се дава пример, как да правят добри каузи и да бъдат добри хора.

  Ще се надяваме примерът на тези ентусиасти да бъде последван и от други за една по-добра градска среда.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Ли
   Лили
   7 -1
   11:43, 10 юли 2020
   Браво на момчетата и момичетата, дано повече хора ги последваме и да научим нашите деца да бъдат по добри хора. Само да вметна майка с дете по тротоара, детето си хвърля обелката на земята и аз ми правя забележка, майка озъбена се обръща към мен и ми се сопвава - ще си е хвърля където иска, аз си плащам данъците и заплатите на тези които чистят, това е тяхно задължение.
   Така че се радвам че има такива хора, които мислят за това как да ни е по чисто и красиво БРАВО на вас!
  • 2
   Xx
   Xxx
   1 -1
   11:42, 15 юли 2020
   Майка богаташка!

  Хороскоп за 29.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Благоприятна възможност да проявите организаторските си умения. Съобразявайте се с обстоятелствата и ще напреднете. Овладейте връхлитащите ви емоции, за да ви е по-лесно си намерете някого, на когото да изплачете болката си. Семеен проблем постепенно отшумява и това ще ви успокои.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Повечето от вас ще предпочетат да се посветят на почивка през този ден, тъй като изминалата седмица е отнела голяма част от силите ви. Идеята ви ще бъде подкрепена от хората около вас, които едва ли ще ви оставят да скучаете. Проявете повече ентусиазъм относно планирано мероприятие, в противен случай рискувате да развалите настроението на близък човек.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Възможни са проверки от различен характер: финансови, семейни, приятелски. Въведете в ред документацията си, погрижете се за близките си и не пренебрегвайте поетите ангажименти. Не търсете непременно недостатъците у другия, помогнете му да изрази по-добре себе си, като го насърчите към това.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Възможно е обстановката у дома ви да е напрегната сутринта и с действията си най-вероятно няма да допринесете с нищо за промяната и към по-добро. Препоръчително е да не се задържате дълго време в къщи и да потърсите поле за изява навън. Делови начинания ще получат благоприятно и донякъде неочаквано развитие, което ще ви създаде допълнителна работа.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Много неща ще ви радват днес, но не можете да бъдете навсякъде. Трудно е да угодите на всички, но важното е да живеете пълноценно. Не изхвърляйте нищо, нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. Предстои ви желана промяна, която значително ще свали напрежението, още повече, че ще има с кого да я споделите. Насладете й се.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Станете по-балансирани и не допускайте да ви връхлитат емоционални натоварвания. Излезте на чист въздух сред природата или се срещнете с приятни за вас хора. Случващото се ще бъде такова, че трябва да разчитате само на себе си. Очаква ви работа, но имате шанс да обърнете нещата в своя полза.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Стресът се отразява неблагоприятно на контактите ви днес, реагирате на всяка невинна забележка. Починете си и не влизайте в конфликти. Денят е подходящ за отмора, среща с приятели и неща, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не пропускайте да изпълните обещанията си, по тях съдят за сериозността ви.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Личният ви живот ви предлага много предизвикателства и като че ли днес поглъща цялото ви внимание. Трудно ви е да се съсредоточите върху каквото и да било. Днес от това нищо няма да изгубите, така че спокойно подреждайте интимния си свят.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не се скъпите на комплименти и дори на моменти прекалявате. Бъдете по-уравновесени в тази насока, може да ви разберат погрешно. Някой от вас днес ще имат изключителен празник в семейството си. А ако се колебаете как да прекарате вечерта, знайте че ще ви бъде отправено предложение, което ще ви зарадва и отмори с настроението си.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Съзнателно ще промените отношението си към проблем, който ви е занимавал наскоро. Това ще ви помогне да се освободите от напрежението и да насочите погледа си към хубавите страни на живота си. С излъчваното от вас очарование ще привличате интереса на другите. Направете ги щастливи.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
  29 ное 2020
  Последни новини