21 °C

Добрият пример: група деца и родители предприеха почистване на училищен двор

Изображение 1 от 6

  Група родители и техните деца предприеха самоинициатива за почистване на двора на училище Пенчо Славейков в сряда.

  Дворовете на димитровградските учлища са едни от любимите места за отдих и игра в следобедните и привечерните часове на димитровградчани. Всеки ден дворовете се пълнят с малки и големи, трениращи, играещи, родители и деца. Един от тези дворове е на училище "Пенчо Славейков". Неминуемо, въпреки високата култура на хигиена на повечето събиращи се, в района на училището остават отпадъци. В двора на ОУ "Пенчо Славейков" всеки следобед има охранител, който ежедневно се грижи и за хигиената там, като премита спортните игрища и останалите пространства на огромния двор.

  Група родители дадоха добър пример, като в сряда вечерта запретнаха ръкави, сложиха ръкавици и извадиха чували за смет, за да разчистят пространството, в което се събират почти всеки ден - двора на димитровградското учлилище. Инициативните родители бяха подкрепени и от своите деца, главно в предучилищна възраст, като започнаха почистване на двора. Чували с отпадъци събраха инциаторите на чистката, като главно те бяха пълни с листа, опадали от липите.

  На въпроса, защо предприеха тази инициатива, родител сподели, че не го правят от нужда, че двора е затънал в мръсотия, а защото го чувстват като тяхно място и искат да бъде колкото се може по-добро. Родители, деца и младежи оценяват тази придобивка и смятат, че е нужно да я пазят и да полагат грижи за нея, за да бъде по-приветлива и приятна. Те осъзнават, че с присъствието си в следобедните часове оставят следи след себе си, които създават повече работа на персонала, който се грижи за чистота на учлищното пространство и са готови да помагат за неговото съхранение в добър вид.

  По време на почистването, за инициативата на родителите е получила сигнал дитекторката на училището, Снежана Ангелова, която дойде лично да се увери в инициативата на родители и деца. Като ми казаха, че някой чисти двора на училището, не повярвах и дойдох лично да се уверя, че това е така, сподели Ангелова. Директорката поздрави родителите и децата за инициативата и каза, че е едно да се обяснява на децата за добрите дела, но е най-добре да им се дава пример, как да правят добри каузи и да бъдат добри хора.

  Ще се надяваме примерът на тези ентусиасти да бъде последван и от други за една по-добра градска среда.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Ли
   Лили
   7 -1
   11:43, 10 юли 2020
   Браво на момчетата и момичетата, дано повече хора ги последваме и да научим нашите деца да бъдат по добри хора. Само да вметна майка с дете по тротоара, детето си хвърля обелката на земята и аз ми правя забележка, майка озъбена се обръща към мен и ми се сопвава - ще си е хвърля където иска, аз си плащам данъците и заплатите на тези които чистят, това е тяхно задължение.
   Така че се радвам че има такива хора, които мислят за това как да ни е по чисто и красиво БРАВО на вас!
  • 2
   Xx
   Xxx
   1 -1
   11:42, 15 юли 2020
   Майка богаташка!

  Хороскоп за 06.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Направете деня си приятен, като избягвате спорове и се въздържате от забележки. Открийте романтиката в живота си и й се насладете, каквито и въпроси да ви тревожат, ще отстъпят място на по-приятните изживявания. Предстоят ви придобивки, които ще променят бита ви.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се дразнете на онези, които не мислят като вас и с действията си внасят безпокойство в делника ви. Бъдете премерени в изказванията, сложете ред около себе си и ще си върнете настроението. Съмненията по отношение на конкретен проект или човек ще отстъпят място на осъзната позиция.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  В съчетание на полезното с приятното, ще изживеете деня си ползотворно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за общата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване. Добри новини.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес няма да се чувствате напрегнати, завладява ви спокойствие и оптимизъм. Действайте целенасочено, не толкова интуитивно, колкото разумно и последователно. Можете да се надявате на успех сред противоположния пол.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Няма да ви липсват съмнения към нещата, с които трябва да се занимавате. Съветваме ви да ги потиснете. Водете се от приоритетите си за деня. Така ще успеете да свършите всичко и да останете доволни от себе си. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Този ден ще е особено успешен за онези от вас, които се занимават с някакъв вид творчество. Имате изострена визия за действителността, която претворявате доста сполучливо. Не позволявайте самовглъбеността ви да ви изолира прекалено много.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Очакват ви вълнуващи изживявания. Постигате с лекота целите си и се заемате с нови дела, които не са били планирани за този момент. Настроението ви е чудесно и с него ще сте отмора за всички около вас. Откривате възможност, която не сте забелязвали досега, и на която ще се посветите за в бъдеще.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Каквото и да ви притеснява, не изпадайте в униние. Изход се намира, стига да има желание. Не се задълбочавайте върху неща, които не са толкова значими и ще се забравят бързо. Очакват ви професионални и лични изяви, запазете енергията си и работете върху проектите си.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Някои от вас усилено работят по определена идея, в която виждат голямо бъдеще. Наистина вие се отличавате с оригинална мисъл, но и с ентусиазма да осъществявате идеите си, което всъщност е голямото ви предимство. Получавате покана за грандиозно мероприятие, едва ли ще загубите ако го посетите. Възможно е да срещнете човека, който отдавна сте търсили.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Работата ви днес може да бъде натоварена. Очакват ви много задачи, на които трябва да обърнете внимание. Бъдете концентрирани и съумявайте да реагирате на време. За предпочитане е да действате самостоятелно. Така ще успеете да свършите всичко, което сте планирали.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Доброто ви настроение и желание за общуване ще улесни познанствата, някои от които ще ги имате за дълго. Ролята ви на помирители е вашата мисия за момента и я следвате добре. Приятни изненади ще повишат настроението и ще ви карат да търсите нови предизвикателства, но не избързвайте с плановете си.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Повече успехи ще имате, ако пристъпите към задачите си грижливо и отговорно подредите програмата си за днес. Други ще пристъпят към поредните изпитания, свързани най-вече с професионалната им реализация. Ще избегнете грешките, ако по-малко се доверявате и следвате собствената си логика.
  06 авг 2020
  Последни новини